torsdag, september 19, 2024

James Bond

James Bonds stuntman under OS är nu död

Väldigt tragiskt att han som hoppade för Daniel Craigs ställe i öppningsceremonin under OS i London 2012 har avlidit.

Hela världen såg det James Bond inspirerande invigningen i London förra året med bl.a. Daniel Craig och Drottning Elizabeth, där dom gick från slottet ut till en väntande helikopter som tog dom till OS–arenan. När dom skulle hoppa från helikoptern var det istället Mark Sutton som gjorde det för Daniel.

Även om man fick se detta efteråt var det en jäkla pampig invigning.  I går fick dessvärre Mark Sutton, 42, ett abrupt slut på sitt liv. Han omkom nära Martigny vid den schweizisk–franska gränsen i en ås.

Telegraph är det som var dom som fick veta om Suttons död, deras rapporter säger att Mark hoppade från en helikopter under den schweiziska wing–dykning händelsen, där luftakrobatik tycks sväva genom luften med hjälp av speciella bevingade kostymer. Detaljer om kraschen förblev oklart men Sutton, som en gång tjänstgjort i The Gurkha Rifles, sades ha dödats omedelbart.

Enligt en lokal nyhets webbplats där nere i Schweiz bekräftar att han (Sutton) och en kollega till honom hoppade ut från en helikopter på 10.800 meters höjd, de hade tänkt att landa närheten av byn Le Peuty.

Detta var förr övrigt världens 20:e största wing dykning och samtidigt hoppa från helikoptern samtidigt att man filmar hela händelse förloppet.

(Källa: Telegraph)

Lämna ett svar