Kanske kan inom en snar framtid vara möjligt att Norge kan få vara med i nästa Bondfilm.

Just nu är Norge faktiskt platsen för filminspelning till två kommande filmer från Universal Studios. Den ena är Ex Machina och beräknas komma upp på biograferna runt 2014. Var i samband med detta som Väst Norwegian Film Commission tog den första verkliga kontakten med producenten av Ex Machina, om potentiella inspelningsstäder i Europa bland annat.

Personerna bakom produktionsbolaget Universal Studios blev mer än nöjda med vad dom fick se under tiden man filmade. Platserna som föll dessa i smaken var; Møre, Romsdal, Sogn och Fjordane, snart kan det vara verklighet att en production i Norge.

Norges största James Bond sidas medskribent Morten Steingrimsen fick sig en intervju (för webbplatsen Rushprint räkning) tillsammans med produktionsledaren Terry Bambler som arbetar med Bondfilmerna. Givetvis kom Morten in pågor om hur troligtvis och möjligt det att man får se James Bond i Norge i nästa film:

80–talet fick jag äran att vara med och göra en film i London som hette Sweetwater för ett norskt bolag.  Varit här tillsammans med Filmkommissionen och skulle vilja till varje pris att få till en inspelning här. Någon anledning vet jag att Sam Mendes vill filma ”Bond 24” i sådana städer som aldrig varit med tidigare i 007serien. Just nu vet jag inte riktigt hur den verkliga bilden ser ut just för den kommande filmen.

Min pappa jobbade med Helter I Telemark och en film om USA som handlade om den Amerikanska underrättelsetjänsten – en föregångare till dagens CIA. För övrigt älskar han Norge, berättar Terry Bambler.

Vi svenskar får kanske nu alla hålla tummarna lite extra att Norge kan få något att statuera med i en James Bondfilm.

(Källa: JAMESBOND.no)