torsdag, september 19, 2024

James Bond

Borttappad dokumentär för Älskade Spion återfunnen igen

Måste varit en lättnad för personerna att man lyckades få tillbaka en dokumentär av The Spy Who Loved Me från inspelningen.

Inför alla inspelningar av en James Bondfilm gjorde man alltid en ”The Making of–dokumentär” där man fick se Albert Broccoli och några till se sig om för lämpliga platser att jobba på. Något som har uppskattats av dom flesta Bond fansen på DVD utgåvorna. Men nu hade man ändå lyckats och hitta försvunnet material från arbetet bakom The Spy Who Loved Me.

Den 17:e januari 1977 sände man en episode av skapandet av Roger Moore’s tredje film som James Bond på Barnprogrammet Clapperboard i Storbritannien.

Den här showen som var på ca 25 minuter lång innehöll en intervju med productionsdesignern Ken Adam, som var “hjärnan” bakom den gigantiska tankfartyget Liparus som byggdes på 007 Stage hos Pinewood Studios.

När man letade efter bra material att ha med i dokumentären om 50 års jubileumet till Everything Or Nothing: The Untold History of 007 som man gjorde det makabara fyndet och hittade det förlorade inspelningen av programmet. Fanns tydligen i privata samlingen hos Ken Adam som banden hittades.

Materialet fördes vidare till klassiska TV organisationen Kalejdoskop och har överförts från den ursprungliga U–Matic sändartejp till ett digitalt format.

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar