torsdag, september 19, 2024

James Bond

Gary Barber VD för MGM har fått sparken

Oj, detta såg man inte komma riktigt att MGMs VD Gary Barber skulle få sparken ifrån sin position i bolaget. Men tydligen hade styrelseledamöterna ett extra insatt möte där dom till slut tog beslutet.

Lite anmärkningsvärt i detta hela med sparkningen av Gary Barber är han skrev på ett nytt kontrakt med filmbolaget bara för 5 månader sedan som sträckte sig fram till 2022.

Var under måndagskvällen som MGM Holdings basunerade ut det väldigt överraskande beslutet, och att dom har nu anställt en tillfällig VD och verställt sökandet efter en efterträdare för Gary Barber. I en kommentar sade företaget att Barber hade lett MGM ”med stor betydelse under de senaste åtta åren.”

Mer konkret har filmbolaget inte velat säga riktigt till alla nyfikna–/hungriga journalister om varför dom hade gjort sig av med Gary som koncernchef. Källor som är bekant med situationen sa Barber var blindside av nyheterna påmåndagen i ett möte med styrelseledamöterna. Gary sägs har blivit tillsagd att styrelsen ville ta företaget i en annan riktning. Källor nära av företaget sa att det inte fanns några yttre tecken på överkommelse mellan Barber och styrelsen men det förstod att en ouster gjordes i MGMs ordförande Kevin Ulrich, VD för en större MGM aktieägare Anchorage Capital Group.

Variety fick en kommentar ifrån Gary Barber att han var ”stolt över alla prestationer hos MGM under den senaste åtta åren jag har lett företaget”. Dessutom hade Barber detta också och säga:
– ”Vi har tagit MGM från det djupaste av konkursen till en av dom största vändningarna i företagshistoria. Jag lämnar bakom mig många vänner och kollegor och jag önskar dem väl.”

Vi får inte glömma bort i allt detta att under Garys tid som kocernchef/VD släppte MGM två riktigt stora framgångsrika James Bond–filmer så som ”Skyfall” och ”SPECTRE”. Också var det genom honom (Barber) som skrev avtal med Megan Ellisons Annapurna Pictures förra året, även om MGM fortfarande letar efter en stor distributör som ska hantera den internationella utbyggnaden av James Bond–filmen.

(Källa: Variety.com)

Lämna ett svar