torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Mer hjälp till dom drabbade i Filippinerna ber Sir Roger

Ni känner väl till att det har varit en stor katastrof i Filippinerna för två veckor sedan.

Sir Roger Moore ber nu alla som vill och kan hjälpa alla som drabbades av tyfonen Haiyan när han och Lady Kristin besökte UNICEFs globala humanitära leveranslager i Köpenhamn i dag. När väl paret Moore anlände höll personalen som bäst att packa ner förnödenheter till dom drabbade. UNICEF har skickat ut ungefär 240 ton av mat, kläder och andra livsviktiga saker under de här två veckorna från sina lager i Dubai och Köpenhamn.

Tyfonen har lämnat efter sig enorma skador på ön samt de enorma räddningsinsatser som görs där borta nu, noterar Roger. — Finns omkring 5 miljoner barn som behöver våran hjälp – nästan hälften av dessa har förlorat sina hem och en del har tråkigt nog skiljs från sina föräldrar.  Vi måste hantera familjer som är utspridda runt 1,500 katastrofläger. Många, många har förlorat helt enkelt allt men dom lever ändå, sade Roger.

Naturligtvis blev Roger Moore informerad strax efter att tyfonen slog till med stor kraft genom UNICEF humanitära hjälp.

Joselito Nuguid som är biträdande direktör med ansvar för verksamheten för Unicefs Supply Division sade följande om vad som har hänt:
Den första prioriteringen är att återställa tillgång till rent vatten.

Hittills har man med UNICEF hjälp lyckats få ca 80 procent av kranvatten i Tacloban, som är den största staden i Filippinerna som drabbades av tyfonen. Luftbroar har också vattenreningsenheter, vattenblåsor, familje vatten kit, och latriner för att förhindra spridning av sjukdomar.

Till dagens datum har man (UNICEF) skickat ut inte mindre än 25 plan med livräddande förnödenheter till Filippinerna. Organisationen har fått enorm med hjälp från British Airways, Emirates Airlines och KLM, som har donerat lastutrymme från UNICEFs huvudsakliga försörjnings nav till destinationer där behovet är som sörst.

Personen som har blivit mest rörd till tårar för det enorma stöd internationellt efter världens mest kraftfullaste storm på mycket länge, är som sagt Sir Roger Moore som även strök under att allas behov att hålla detta tempo uppe. — Vi måste hålla fokus på att barnen får fortsatt stöd,” sade Roger. ”Det finns mycket som behöver att göras.”

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar