torsdag, september 19, 2024

James Bond

Ny undersökning: Connery fortsatt nr. 1 som 007

Kommer fortfarande titt som tätt undersökningar som tidningar och diverse webbplatser gör, vilken folkets absolut största James Bond favorit är. Ingen skräll är och förblir Sean Connery som nr. 1 som 007.

Amerikanska tv–bolaget CBS News gjorde den här undersökningen per telefon till ungefär 1.024 personer under perioden 16–20 juli 2014. Man är inte helt överraskad över att Sean Connery fick 51 av dessa röster, vi får ha i baktanken att det är trots allt 31 år sedan han filmade ”Never Say Never Again“.

Bond nr. 2? Ingen mindre än Pierce Brosnan som fick 12% av rösterna enligt responsen men tätt efter honom följer Roger Moore som fick 11% av rösterna.

8% gick till den nuvarande Bond–aktören Daniel Craig, var två stycken som fick varsin 1% av rösterna som ni kan säkert lista ut: George Lazenby och Timothy Dalton.

Det här man de olika könsfördelningarna som hade chansen att avge sin röst, det var både män och kvinnor som i de flesta fall föredrog Sean Connery och som var generellt över åldern 55. Bland männen var Roger Moore nr. 2 men hos kvinnorna var det Pierce Brosnan som var deras favorit som nr. 2.

Lämna ett svar