torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Ha den äran på 75 års dagen George Lazenby!

George Lazenby som har stämpeln tidernas korkade man som tog beslut från en kille hos en lokal Radiostation att inte göra fler James Bond filmer.

George Robert Lazenby föddes 1939 i New South Wales i Australien och var det enda barnet till sina föräldrar, under hans begynnelse hade hans mamma och pappa en extremt ansträngd ekonomi där hemma och överhuvudtaget. Något George kunde skatta sig lycklig vid en ålder runt 1 år eller vad det nu var så vann han priset i en tävling som den gulligaste bebisen. Kanske där började det gro att han en dag skulle bli fotomodell och sedan skådespelare.

Att George Lazenby inte skulle göra fler filmer som den Brittiska gentlemanna agenten efter On Her Majesty’s Secret Service (1969) är nästan fortfarande höjt i dunkel varför han tackade nej till ytterligare filmer. När filmen hade premiär hade Lazenby redan hoppat av som James Bond och man hade ingen 007 att göra PR runt kring. Dessutom hade han odlat stort skägg i ansiktet något Albert Broccoli absolut inte gillade att George hade gjort, inför premiären av den nya Bondfilmen.

När On Her Majesty’s Secret Service kom blev den inte riktigt så bra som producenterna och publiken hade hoppats på direkt. Allas favorit Sean Connery hade hoppat av som 007 och Lazenby gjorde det inte riktigt exakt som Sean. Fick George sparken eller ej? Nej, det fick han inte men hade liten tro på fortsättningen av film–serien i sig och att själva inspelningen av OHMSS var turbulent.

Stort grattis på födelsedagen George Lazenby och hoppas att du får en fin 75 års dag!

(Källa: James Bond kalendern)

Lämna ett svar