Jez Butterworth har kallats till att med största sannolikhet renskriva eller vara delaktig i ny version av första utkastet av manuset.

Den brittiske manusförfattaren Jez Butterworth har flera år bakom sig i den alltför tuffa och hårda film världen. The New Yorker en tidning som kommer ut en gång varje vecka säger att Butterworth jobbat på att fullfölja manuset till ”Bond 24“. Hans namn har figurerat sedan i september i år när han spenderade ungefär två veckor med att åka fram och tillbaka på sin motorcykel till Pinewood Studios för litet möte med Daniel Craig och Sam Mendes.

Man vet inte i dagsläget vilka förbättringar Butterworth har konkret på manuset. Uppenbarligen tog man in honom i teamet för att renskriva manuset ytterligare en gång till Sam Mendes första film ”Skyfall“ som blev en stor succè. Men då är han inte inskriven i eftertexterna. Då får vi hoppas att den här gången också att nästa film blir en lika stor succè som sin föregångare. Citat från Jez Butterworth angående finslipningen av manuset. Han har detta som utgångspunkt vid arbetet har han sagt till The New Yorker.

Du vet, Bond har inte några scener med andra män. Bond skjuter andra män – han sitter inte och snackar med dem alltför länge.

I sin långa och mycket händelserika år i film–branschen har Jez varit involverad i filmer som t.ex. Edge of Tomorrow, Birthday Girl, The Last Legion och Fair Game. Sedan även är han en och huvudpersonerna bakom manuset till filmen Get on Up som handlar James Browns hur han gick ifrån och vara fattig pojke till och bli en av historiens största och bästa musiker i världen.

(Källor: James Bond-magasinet & MI6-hq.com)