Om det nu var nästan officiellt klart att Mark Strong skulle få rollen som Bond–skurk kan vi nu lägga denna handling i högen bland rykten.

Ryktena tog halvt fart för två månader sedan skådespelaren Mark Strong fångades på en bild tillsammans med sin vän Daniel Craig. För att vara klar att Strong inte kommer och ta rollen som Bond–skurk i Bond 24.

Daniel är en mycket god vän till mig. Vi har känt varandra i många år och han är gudfader till min äldsta son. Orsaken att dessa rykten har kopplats ihop är att vi gick en rundvandring upp i Atlasbergen tillsammans.

Vi båda tog ledigt för att spendera lite ledig fritid tillsammans som kompisar; vi har inte träffat varandra på länge. Mycket upptagna scheman gör att du inte kan se varandra och dina kompisar på väldigt länge. Vad vi gjorde var att vi gick promenader tillsammans. Någon tog en bild och sedan har alla kommit fram till att jag är den nya skurken i den nya Bond–filmen”, har Mark, 51, sagt.

Av någon konstig anledning har jag spelat skurkar ett tag de senaste åren. Vet inte riktigt varför men nu på äldre dar är det spioner som gäller. Jag var spion i ”Body of Lies“, en film jag gjorde då tillsammans med Russell Crowe och Leonardo DiCaprio; där han var chef för den Jordanska underrättelsetjänsten.

I filmer som bl.a. ”Tinker Tailor Soldier Spy“, ”The Imitation Games“ och sedan även ”Secret Service“ i dessa spelar jag olika typer av spioner. Jag menar, det är helt otroligt. Jag kan inte riktigt säga varför men det finns en hel del spion saker på gång.

(Källa: MI6-hq.com)