torsdag, september 19, 2024

James Bond

Lite snack om James Bond med Christopher Nolan

Får snart räkna upp varje gång Christopher Nolan uttalar sig om James Bond på något sätt och vis i media, nu är det dags igen.

Fortfarande kan (Christopher) Nolan gå i sina egna tankar att någon gång i framtiden få den stora chansen att sätta sin egen prägel på en James Bond-film.

– ”Jag älskar James Bond, och jag har haft olika samtal med producenterna under årens lopp, men det har inte resulterat i något“, berättar Nolan till The Daily Beast.

Samtidigt så hyllar Christopher den numer omtyckta regissören Sam Mendes, som gör ett mycket bra jobb till Bond.

– ”De gör ett fantastiskt jobb. De behöver inte mig just nu, och samtidigt Sam Mendes är en extraordinär talang. Jag vill absolut vara först i kön för att se den nästa Bond–filmen, något jag alltid har gjort.

I flera av Christopher Nolan’s aktuella filmer kan vi se eller höra olika drag som kommer från de föregående Bond–filmerna som t.ex.; I ”The Dark Knight“–triologin har Joker bland annat en knivsko sorts liknande som Rosa Klebb bar under en scen i ”From Russia With Love“. Även i ”Inception“ har den tydligen små referenser till 007; vinterscen á la ”On Her Majesty’s Secret Service“.
Inte bara synliga saker har Nolan hämtat men även två stycken personer bakom kameran till sina filmer; Linda Hemming (kostymdesigner) och Chris Corbould (specialeffektansvarig).

Lämna ett svar