Om rykterna och uppgifterna stämmer kan James Bonds fiende Nr. 1 Ernst Stavro Blofeld komma tillbaka till ”Bond 24“ igen.

Ifall och OM det är så att Blofeld gör comeback i ”Bond 24“ kanske förs rollen vidare till den Österrikiska skådespelaren Christoph Waltz enligt källor som Daily Mail har snackat med.  Obekräftade rykten gör gällande att Walts ska spela rollen som Franz Oberhauser son till skidinstruktören Hans Oberhauser men som försvann under märkliga omständigheter.

Enda sedan Daniel Craig tog över kostymen som James Bond efter Pierce Brosnan har filmmakarna ändrat tonen radikalt i de efterföljande filmerna. Något som Mr. Blofeld lär finna sig i, vars karaktär också ändra på sig för att passa in i den nya stilen i 007–filmerna.

Man kan förglömma bort nu i dessa tider att var exakt 1 års sedan Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) och Danjaq lyckades få Kevin McClorys rättigheter till användadet till just av karaktären Ernst Stavro Blofeld. I ”Bond 24“ kommer han och fortsätta att vara lika skum som tidigare inkarnationer fast samtidigt också vara lite mer sofisikerad och mindre ”campy“.

Christoph Walts, 58, kan mycket få den här rollen i så fall sållar han i sig i ett mycket exklusivt parti bland andra ädla herrar som har haft den innan honom; Donald Pleasence i ”You Only Live Twice“ och Telly Savalas i ”On Her Majesty’s Secret Service“. I ”Diamonds Are Forever“ fick Charles Gray uppdraget att spela rollen. Givetvis har Blofeld dykt upp i ”From Russia With Love” och ”Thunderball” skulle publiken aldrig få se hans ansikte. I öppningssekvensen till ”For Your Eyes Only” som vi senast har stiftat bekantskap med karaktären allèfall i en officiell James Bond–film.