Nu är det äntligen officiellt att ”Bond 24” får titeln SPECTRE.

Den som hade tagit över mikrofonen från första början var regissören Sam Mendes som hälsade alla varmt välkomna till den här presskonferensen i Pinewood Studios. Mendes presenterade att titeln är SPECTRE och en hel del annat smått och gott.

– ”Ni som har bra kunskap om Bond–filmerna har redan nu säkert en idè om vad den refererar till, men jag kan tyvärr kommentera det!, berättade Mendes.

– ”Vi startar upp inspelningen på måndag morgon. Vi är mitt inne i förberedelserna nu, men har tagit en paus för att få vara med er. Vi ska få filma på några fantastiska städer. Bland annat här på Pinewood Studios, i London, i Rom, i Mexico City, i Tanger i Marocko, och så även Sölden i dom Österrikiska alperna. Alla dessa fantastiska platser och jag glädjer mig att åka till dessa städer dse närmaste sex månaderna, vilket är så länge som vi spelar in.

Skådespelarna som vi får se i Spectre; Léa Sexdoux (Madeleine Swan) och Monica Belucci (Lucia Scaiarra) har fått rollerna som Bond–brudar, Christoph Waltz (Franz Oberhauser) & Dave Bautista (Mr. Hinx) fått rollerna som skurkar alternativt hantlangare, Andrew Scott (Denbigh) en ny kollega hos MI6. Får inte glömma bort de nya ansiktena i ensamblen; Rory Kinnear (Tanner), Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q) och Naomie Harris (Eve Moneypenny).

Till den här filmen får Sam (Mendes) tillbaka en hel del folk som han arbetade med under produktionen till Skyfall plus någon enstaka ny:

– ”Produktionsdesignern Dennis Gassner. Kostymdesignern Jany Temime.Specialeffektansvarig Chris Corbould. Stuntkoordinator Gary Powell. Visuella effekter Steve Beg. Kompositören Thomas Newman.

– ”Dessutom kan vi presentera två nya nyckepersoner in i teamet. Filmfotografen Hoyte Van Hoytema och klipparen Lee Smith. Och vi är väldigt glada över att ha samma manusförfattare som skrev Skyfall. John Logan, Robert Wade & Neal Purvis.

James Bond kommer till Spectre ratta en helt ny Aston Martin DB10 som visades upp samtidigt bredvid scener under presskonferensen.