Börjar bli lite enformigt i längden att skriva att Christoph Waltz förnekar gång på gång att han inte kommer spela Ernst Stavro Blofeld i SPECTRE.

Christoph Waltz säger till media hela tiden med att insistera att hans kommande roll i det 24:e James Bond äventyret Spectre att hans karaktär heter Franz Oberhauser och inget annat.

Brittiska tidningen/magasinet BQ har en intervju med Waltz i nya numret.

Om han tvekade att göra en James Bond–film:
– ”Jag gjorde, ja. Jag tvekar alltid… Du frågar dig själv, hänga med; vad James Bond är vi pratar om? Men saken med SPECTRE är inte jobb av hackers författare. Den har inte en hacker direktör. Skådespelarna är inte hams. Actionsekvenserna i Mexico är extravaganta minst sagt. Scenerna i Österrike är traditionella Bond action i snön. Dessa filmer med Daniel Craig har skiftat tonen. De är inte beroende av en uppsättning formel som tvingar aktörerna helt enkelt att gå igenom hela proceduren.

Om han kommer spela den klassiska Bond–skurken Blofeld:
– ”Det är absolut inte sant. Det ryktet startades på Internet, och internet är ett skadedjur. Namnet på min karaktär är Franz Oberhauser.

Om en Bond–film kan vara konstnärligt uppfylld:
– ”En James Bond–film kan vara konstnärligt uppfyld. Absolut det kan. Det kan bli komplicerat och det kan vara inressant. Jag anser att Bond filmerna är en förlängning av populär teater, ett slags modern mytologi. DU ser samma sorts action i hårt slag och tjej, eller i folk teater av olika kulturer, lite som Grand Guignol.

(Källa: MI6-hq.com)