torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Eva Green du får ha fantastisk födelsedag – 35 år!

NYGRENS007.se får önska den alltid lika förtjusande Eva Green ett stort grattis på 35 års dag.

Eva Gaëlle Green föddes i Paris i Frankrike till en fransk-algerisk mamma (Marlène Jobert) och en svensk pappa (Walter Green) men som hade även fransk härkomst. Dessutom är hon (Eva) tvilling till systern Joy (Johanne) Green som föddes med två minuters mellanrum. Därför är hon sonsonsdotter till den franska kompositören Paul Le Flem.

Under sin uppväxt tillbringade hon lite tid i Ramsgate i London och på Irland. När var dags att börja välja linje på skolan valde Eva att göra det hos American University i Paris med engelska talande inriktning. Vid sju års åldern när hon besökte Louvren startade hennes intresse över egyptologi. Var genom franska skådespelerskan Isabelle Adjani’s film ”The Story of Adele H.” som fick upp den relativt unga Greens ögon att bli skådespelerska.

Marlène Jobert visste redan i tidigt stadium att en karriär som skådespelerska inte skulle   passa hennes känsliga dotter. Men fick senare ge med sig och visade sitt stöd till hennes ambitioner. Studierna fortsatte vid St. Paul Drama School i Paris men Eva tog skådespelar kurser i London på Webber Douglas Academy of Dramatic Art. ”Jag har alltid tagit dem riktigt onda rollerna. Det är ett bra sätt att ta itu med dina vardagliga känslor.“ Har hon sagt under tiden hos scenskolan.

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN EVA GREEN!

 

(Källa: James Bond kalendern)

Lämna ett svar