James Bond har burit det schweiziska klockmärket på armen sedan Pierce Brosnans först film GoldenEye och långa traditionen också samarbetet fortsätter med den här nya klockan.

Inför releasen av för nya James Bond filmen SPECTRE två månader bort har klockmakarna tagit därför fram en ny modell Omega Seamaster 300 Limited Edition. Som många andra gånger kommer dessa bara finnas i 7,007 exemplar, så gäller att få tag i sin innan det tar slut.

Omega Seamaster har varit min stora favorit ända sedan jag såg min första film ”The World Is Not Enough“. Den är både snygg men också väldigt elegant.

Officiella pressmeddelandet:

Daniel Craig besöker Omega fabriken i Villeret, Schweiz.

Skådespelaren ser produktionen av Nya OMEGA Seamaster 300 Limited Edition SPECTRE som börjar säljas i september.“

Daniel Craig har gjort ett särskilt besök i hjärtat av den schweiziska klockindustrin inför invigningen av OMEGA fabriken i Villeret, Schweiz. Skådespelaren som repriserar sin roll som James Bond i SPECTRE, den 24:e Bond-filmen, fick en guidad tur liksom exklusiv tillgång till fabrikens monteringslinje. Under besöket visades produktionen av den nya Omega Seamaster 300 ”SPECTRE” Limited Edition upp för honom.

För OMEGA var Daniel Craigs besök i Villeret en viktig händelse. Tillsammans med Nick Hayek (koncernchef för Swatch Group) och Stephen Urquhart (VD för OMEGA) visades Craig exakt vad det innebär att tillverka OMEGA klockor: som den han bär i SPECTRE. Som ivrig samlare fascinerades han av tekniken och expertisen som visades upp.

”Det som var så imponerande var faktumet att dessa klockor görs från grunden. Du börjar med ingenting och sedan plötsligt finns det en fungerande klocka. Det är skönheten i den. Att få se tekniken bakom den och historien som går in i den är vad som fascinerade mig mest.”

Seamastern har varit James Bonds klocka sedan GoldenEye (1995), med sin marina historia och klassisk stil speglar klockan Bonds karaktär på ett utmärkt sätt. Nu, med firandet av den nya filmen, kommer fantaster och klocksamlare kunna köpa modellen som bärs av 007 i SPECTRE när OMEGA Seamaster 300 börjar säljas i en begränsad upplaga. Lanseringen markerar är exklusivt för partnerskapet; tills nu har endast minnesutgåvar använts för att fira OMEGA:s koppling med filmserien.

Klockan har en dubbelriktad, roterande dykarbeze, gjord av svart, polerad keramik kombinerad med en 12 timmars skala i LiquidMetal® så att tiden funkar för alla länder i världen.

Andra unika särdragen inkluderar en ”slickepinne” som central sekundvisare, liksom det 5–randinda NATO armbandet i svart och grå färd. På armbandshållaren har 007 logotypen graverats in.

Varje klocka har sitt eget unika serienummer ingraverat på baksidan tillsammans med SPECTREloggan för fira det senaste filmäventyret. Inuti drivs klockan av den mycket innovativa OMEGA Co–Axial kalibern 8400, en revolutionär rörelse i sin egen rätt.

Denna speciella klocka kommer att begränsas till endast 7,007 exemplar. Den kommer att finnas i utvalda butiker från och med september.

(Källa: From Sweden With Love)