torsdag, september 19, 2024

James Bond

Grace Jones öppnar sig om sin tid som Bond–brud

Hur är det egentligen att vara en framgångsrik artist, modell och skådespelerska detta mycket annat samlar Jones i sina memoarer.

Grace Jones spelade den dödliga May Day i ”A View To A Kill” (1985) som blev Roger Moore sista film som James Bond. Nu har hon skrivit ner sina minnen och erfarenheter från Bond–serien till en memoar.

En detalj som Jones tar upp i sin bok är om dessa missbruk som hon fick genom lida under uppväxten i Jamaica i händerna på hennes väldigt strikta styvpappa. Slutade med att hon använde hans fasansfulla glans i hennes prestationer. Hon skriver: ”Han lärde mig något om hur man kräver uppmärksamhet, men jag kunde förvandla det till en tecknad film, som tar udden av det för mig.

Hennes motspelare kan ha tagit de vissna blickarna till hjärtat. ”Roger Moore sade till mig, ’Snälla titta på mig så där med sådan elakhet.’ Det gjorde honom riktigt obehaglig,“ skriver Jones.

A View To A Kill var överlägset Jones största roll vid den tidpunkten, och hon hade värdefull lite skådespelarerfarenhet att falla tillbala på. Hon fick lite hjälp utav Moore under inspelningen, särskilt i en scen när Jones inte kunde agera förvånad när upptäcker Bond i May Days säng. Jones skriver, ”Denna typ av låtsas hittade jag lite oroande. Jag kunde inte se förvånad. Tillslut fastnade något i Rogers huvud, och jag blev verkligen förvånad över att se det, så jag ser förvånad ut, och det var den tagningen de använde.

’I’ll Never Write My Memoirs’ av Grace Jones är ute nu hos Amazon (USA).

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar