Mycket glad nyhet att James Bond–serien har återigen tilldelats ett mycket fint och ärofyllt pris.

Det är från den kinesiska staden Peking som har meddelat teamet runt SPECTRE att de har tilldelats Guinness World Record titel för största film stunt explosion. Léa Seydoux tillsammans med Daniel Craig och producenten Barbara Broccoli tog hjärtligt emot certifikatet för rekordet på uppdrag av vinnaren, Chris Corbould, ansvarig för special– och miniatyreffekter i SPECTRE.

Den otroliga explosionen, som spelades in för en central scen i filmen, ägde rum den 29 juni 2015 i Erfoud, Marocko där 8 418 liter bränsle och 33 kg sprängämnen användes.

I en kommentar från producenterna Barbara Broccoli och Michael G. Wilson:
– ”Det är helt fantastiskt att Guinness World Records har erkänt Chris Corboulds otroliga arbete i SPECTRE i vilken han skapade den största explosionen någonsin i filmhistorien.

Guinness World Records chefredaktör Craig Glenday tillade: ”James Bond–filmerna är synonyma med att flytta de filmiska gränserna. Den senaste filmen, SPECTRE, har återigen fångat fantasin hos biobesökare världen över och det beror delvis på alla fenomenala stunt. Scenen med världens största film stunt explosion är spektakulär och kommer att stanna länge i minnet som en av de enastående stunderna i Bond–serien.

(Källa: Guinness World Record)