2013 gick Pierce Brosnan ut i media och berättade att han gillade 2012 års Skyfall men den här gången är det annan ton om SPECTRE ifrån honom.

Pierce Brosnans nyaste film ”No Escape” som lanseras på DVD under den kommande veckan passade HitFix att frånga den forna James Bond om vad han tycker om SPECTRE som har varit i topp hos de amerikanska biograferna i två veckor.

Jag ser fram emot den enormt”, säger Brosnan som spelade James Bond i fyra filmer från 1995 till 2002. ”Jag tyckte den var för lång. Historien var typ av svag – det kunde ha kortats ner. Det gick på för länge. Det gjorde verkligen.

Den irländska skådespelaren bekräftade nyligen också att Bond–filmerna har en tedens att ta några ledtrådar från Jason Bourne franchise – filmer som har uppehållit sig mycket mer i den verkliga världen än osynliga bilen eller exploderande pennor under Brosnan–eran.

[SPECTRE] är verkligen fågel eller fisk. Det är varken Bond eller Bourne. Är jag i en Bond–film? Inte i en Bond–film?”, säger Brosnan. ”Men Daniel, i det fjärde att gå runt, har äganderätten till det. Han hade en trevlig löshet till honom.

Daniel Craigs föregångare fortsätte med sitt beröm för den aktuella Bond–skådespelaren: ”Han är en mäktig krigare, och jag tror att han hittat en stor känsla av sig själv i denna en med one–liners och en trevlig lekfullhet där. Bara få en tätare historia, och han kommer att ha en annan klassiker.

När det gäller Daniel Craigs kommentar på sista tiden att han hellre ”skär upp sina handleder” än att göra en annan Bond–film, Brosnan säger, ”Jag tror att killen var bara rättvist banjaxed genom att spela det. Vid tiden du är klar med att göra en Bond–film, vill du helst inte höra namnet, se namnet eller ha något göra med det eftersom du bara vill gå till marken.

Craig gjorde den kommentaren när han pratade med TimeOut London just bara fyra dagar efter avslutad åtta månaders inspelningen av SPECTRE, och han sedan förtydligas: ”Kanske ska jag göra en till. Jag vet inte.

Brosnan har hopp om att vi får se Craig spela MI6 agent en gång till: ”Ge honom ett år här ifrån, och han kommer att vara redo för rock and roll för säkert.

(Källa: HitFix)