torsdag, september 19, 2024

James Bond

En re–make av For Your Eyes Only på väg?

Om du hör till den skaran som verkligen älskar klassikern ”For Your Eyes Only” (1981) lär du gilla den här nyheten.

Kanadensarna har ett annorlunda regelsystem där borta, det är om upphovsrätten upphör 50 år efter att författaren har avlidit. Som betyder i princip nu att vem som helst kan utge böckerna av Ian Fleming eller ge sig i kast med nya filmatiseringar.

Detta önskar filmskaparna Lee Demarbe och Ian Driscoll   att dra nytta över. Till CBC avslöjar duon att de håller på att utveckla en ny Bond–film. Närmare en ny version av ”For Your Eyes Only” (1981).  Anledningen till att de vill återskapa denna Bond–film, eftersom delar av handlingen i romanen från 1960 utspelar sig i Kanada.

Film–duon har tidigare stått bakom filmer som ”Jesus Christ Vampire Hunter” (2001) och ”Smash Cut” (2009).

Duon skall ha kommit väldigt långt fram i deras planering redan av inofficiella Bond–filmen. De önskar sig Ryan Reynolds som agent 007 och Jessica Paré som Bond–brud. Inspelningen är planerad att ske i Ottawa.

På senare tid har MGM och Danjaq (hållningssällskapet bakom EON Productions) klart att stoppa alla försök på plagiat. Sällskapet sitter sitter också på rättigheterna till de inofficiella Bond–filmerna ”Casino Royale” (1967) och ”Never Say Never Again” (1983). Under 2013 köpte MGM och Danjaq dödsboet från den avlidna irländska producenten Kevin McClory (en av medskaparna till ”Thunderball”– historian). Det är av detta skäl tveksamt om den inofficiella Bond–filmen någonsin ser dagens ljus.

(Källa: James Bond-magasinet)

Lämna ett svar