fredag, oktober 18, 2024

James Bond

Maurice Binders Bond-samlingar går till auktion

Förtext-producenten Maurice Binder som skapade den klassiska och välkända Gun Barrel (Bond-vinjetten) sekvensen till Agent 007 Med Rätt Att Döda (1962) som gick bort 1991 vars dödsbo har nu bestämt sig och auktionera ut vissa saker vid Hollywood evenemanget hos Heritage Auctions.

Bland föremålen som man kan buda hem är t.ex.: original storyboards för filmtitelsekvenserna och trailers, handritade storyboards, fotografier från bakom kulisserna (inklusive många nakenbilder av de kvinnliga modellerna) och manus.

De där omtalade storyboardsen för titelsekvensen för Agent 007 Med Rätt Att Döda som introducerade James Bond för världens biopublik, de allra flesta trodde skulle ge en saftig summa men få förutspådde att dessa storyboarden skulle säljas över €100.000. De samlare som var på plats för buda hem dessa Bond saker blev besvikna eftersom samma budgivare tog hem varje lott (förutom vissa grejer och ett inspelningsmanus). Frågan man ställer sig är vem den anonyma budgivaren ”Binder 7170” som budade hem saker över €500.000? Nästan så vi kan spekulera i om verkligen är Danjaq som ville ha dess originalmaterialet kvar hos sig.