torsdag, september 19, 2024

No Time To Die (Bond 25)

James Bond ska inte spelas av en kvinna enligt Daniel Craig

Allt eftersom det blev känt att Lashana Lynch karaktär Nomi i No Time To Die är en ny 00-agent inom MI6 underrättelsetjänst tog det inte lång tid innan media slog på stora trumman att James Bond kommer bli en kvinna i nästa film.

Dels gick producenten Barbara Broccoli ut i en intervju tidigare under förra året och satte ned foten ordentligt över dessa rykten om en kvinnliga James Bond i nästa film, just det scenariot kommer aldrig hända enligt henne.

I en ny färsk intervju med Daniel Craig för Radio Times berättar Daniel Craig om sina tankar kirng en eventuell kvinnlig James Bond som ersättare för honom; ”Varför ska en kvinna spela James Bond när det ska finnas en lika bra roll som James Bond, men för en kvinna?”.

Som manusförfattare kommer kvinnor att välkomnas i serien. Craig berömde Phoebe Waller-Bridge, som bidrog till en av manusets behandlingar. ”Hon har ett djävulskt humör och hennes inflytande genomsyrar många saker i den här filmen. Hon går en fantastisk gräns mellan att behålla filmen som en spänning och att göra den rolig. Men Phoebe kom inte för att byta Bond. Hon kom för att krydda saker, visst, men hon är ett James Bond -fan – hon tänkte inte ta honom åt något annat håll.”