torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Ursula Andress hyllar sin kollega Sean Connery

Då har även Bond-seriens första Bond-brud Ursula Andress gått ut och pratat om bortgången av James Bond stjärnan Sean Connery om vad hon tycker och tänker i efterhand om Connery i stort.

Agent 007 Med rätt att Döda (Dr. No – 1962) var schweiziska skönheten Ursula Andress, 84, första riktiga kontakt med filmens stora värld när hon spelar föräldralösa Honey Ryder på Crab Key på Jamaica. Andress berättar nu om en mycket fantastisk kemi mellan henne och Sean Connery under inspelningen och sedan resten av livet.

Han var väldigt skyddande mot mig, bedårande och fantastisk. Han älskade kvinnor. Jag kände inte Sean och jag trodde att det skulle bli min första film, och kanske den sista. Men funktionen tog fart, kemin mellan oss fungerade och det var den perfekta kombinationen,” minns hon.

Första mötet med Sean Connery berättar Ursula detta: ”Det var vid frukosten där vi bodde. Han var ensam vid ett bord och jag var blyg för att prata med honom,” sade hon.

Ursula som numera har den italienska huvudstaden Rom som sitt hem. blev förkrossad av Connerys död. ”För mig är han inte död. Han kommer alltid att leva, med mig för alltid”, sa hon. Skådespelerskan och skådespelaren blev nära vänner och hade till och med närliggande hus i Gstaad, Schweiz, där de träffades för sista gången. ”Vi tillbringade många nätter tillsammans och han bjöd in mig överallt: Monte Carlo, London, New York … Vi lever vackra stunder och jag kommer alltid att ha fantastiska minnen”.

Den italienska tidningen Corriere Della Sera frågade vad typ av man Sean Connery var och Ursula sade bara lovord. ”Han var lojal. Han hade förmågan att snabbt förstå människor, de som är fulla av sig själva, ytliga. Och jag hade en humor som jag tyckte mycket om,” påminde hon om.