torsdag, september 19, 2024

No Time To Die (Bond 25)

No Time To Die rykte: Hans Zimmer ny kompositör till filmen

Jaha då var karusellen igång igen för produktionen av den kommande James Bond-filmen ”No Time To Die” där Dan Romer har fått lämna sin tjänst som filmens kompositör och nu blivit ersatt av Hans Zimmer istället.

Företaget runt Hans Zimmer har över 60 kompositörer till sitt förfogande, och den här apparaten som får förtroendet att stå för musiken till den 25:e Bond äventyret om vi ska tro tidningen Variety som har kommit med dessa nyheter. Tidningen har bekräftat dessa uppgifter men inga officiella kommentarer har kommit gällande att Hans Zimmer – eller åtminstone hans företag – verkligen har fått jobbet.

Inte första gången under dessa inspelningar vi har fått se citatet ”kreativa skillnader” kommit ut i officiella pressmeddelanden och nu användes detta igång när EON Productions valde och avsluta samarbetet med Dan Romer i förtid i december förra året. Av någon konstig anledning tyckte de styrande att Romers sound kändes vara för experimentell för deras smak. Dessvärre får Dan nu ta plats uppe på läktaren bredvid regissören Danny Boyle och manusförfattaren John Hodge.

Det är otroligt kort tidsram för den nya kompositören att lyckas arbeta fram ett perfekt soundtrack för No Time To Die något som kan göra att Hans Zimmer låter någon av sina interna kompositörer som Benjamin Wallfisch eller Lorne Balfe ta sig an detta.

Variety konstaterar att det här är första gången en kompositör byts ut i serien. Även om det är tekniskt sant, gjorde EON fallskärm med John Altman för att skriva en traditionell Bond-sound för stridsvagns jaktsekvensen i ”GoldenEye” när verket av Eric Serra, filmens namngivna kompositör, inte ansågs vara lämpligt för handlingen.

Lämna ett svar