torsdag, september 19, 2024

No Time To Die (Bond 25), Produktionsrapporter

Bond 25: Produktions Rapport # 1 – Första inspelningsdagen

Flertalet engelska journalister som befinner sig på Jamaica för att följa inspelningen av Bond 25 har publicerat flera bilder och videos, där dom visar upp en mycket glad Daniel Craig (James Bond) tillsammans med Jeffrey Wright (Felix Leiter CIA) och med Billy Magnussen (ännu namnlös CIA agent) på en gata i Port Antonio. För att se bilder på när Bond kör en Land Rover Defender, bara klicka här för se dom.

Igår, den 28 april 2019 började så kamerorna äntligen rulla igen för en James Bond-film nu på Jamaica. Daniel Craig som gör sin 5:e (och förhoppningsvis sin sista) Bond film återvänder till det landet som hyste 1962 Dr. No i januari där allt startade. Plus får vi inte glömma att 10 år tidigare var just där Ian Fleming skrev sina Bond romaner 1952 i sitt hus Goldeneye.

Det var den 29 januari 1962 som den första klappan fälldes första gången vid Palisadoes Airport på Kingston för inspelningen av Dr. No när en misstänksam fotograf försöker ta en bild på James Bond och detta var ”Fröken Jamaica” från 1961 Marguerite LeWars. Sedan även den mycket kända teater skådespelaren Reggie Carter spelar lömske chauffören. För övrigt uppgick produktionsbudgeten till 1 miljon dollar.

För Bond 25 är inget undantag direkt på plats på Jamaica där uppemot hundratals lokalbor har samlats runt om på gatorna för att på ett eller annat sätt följa inspelningen som är på plats till i slutet av maj. Samtidigt har regissören Cary Fukunaga redan publicerat den första ”officiella” bilden på klappen från första inspelningsdagen på Instagram, som filmats uppenbarligen på en gata mitt i stan.

Cast nykomling Billy Magnussen avslöjade också via sitt Instagram-konto att han redan är i landet (och förmodligen snart också framför kameran). Jag tycker att vi fortfarande lär mycket om sociala medier om utvecklingen av BOND 25-produktionen.

En annan bild publicerad av Fukunaga visar DOP Linus Sandgren på jobbet.

 

View this post on Instagram

 

Linus Sandgren multitask master

A post shared by Cary Fukunaga (@cary_fukunaga) on

Förutom scener som föreställer Bond i sin ”semester” från MI6, bland annat ett hus som man byggt enbart för Bond 25s inspelning och möjligen på en egen segelbåt, filmen ska bl.a. spelas in på andra platser runt och i kring Kingston och Portland, som t.ex. Jamaicanska nyhetsrapporter har skrivit om.

Vi Bond fans lär definitivt få se fler bilder och filmklipp ifrån Jamaica under inspelningen dom kommande dagarna och veckorna.
Som redan bekant är det officiellt att Bond 25 kommer spelas in i Jamaica, Norge och runt på ett flertalet platser i London, Norge & Italien. Sedan finns även planer att spela in några scener i Skottland. Se separat artikel här på sajten inom kort.

Lämna ett svar