torsdag, september 19, 2024

James Bond

Ian Flemings älskarinna har avlidit, 104 år

Hon är den nu sista personen som kan säga 321342_1att hon såg Ian Fleming i livet – Blanche Blackwell. Men nu har hon tragiskt avlidit i en ålder av 104 år.

I Blanche Blackwells dödsruna som publicerades den här veckan, har tidningen The Telegraph (Artikeln är dessvärre låst) skrivit:

Blanche mötte Ian Fleming för första gången på ett middagsbjudning i Kingston 1956. Första mötet gick dom inte på riktigt, eftersom Ian tyckte hon var en ”en dum kärring”, om än en attraktiv: hon fann tyckte han var tillräckligt oförskämd. ”Berätta inte för mig att du är lesbisk”, krävde han. Senare har han sagt att använde Blanche som modell för den glamorösa krigiska bisexuella-experten Pussy Galore i Goldfinger (mindre benämnd han namngav den avskyvärda guana tankern i Dr No the Blanche). Gradvis lärde de varandra känna varandra, och Fleming, förtrollad av Blanches ondskanliga livlighet, började bjuda in henne till sitt hus, där hon tyckte om snorkling på hans rev.

Ian Fleming var gift med Anne, den tidigare Viscountess Rothermere, men den sexuella sidan av deras förhållande, som Ann hävdade senare, hade slutat efter sonen Caspars födelse år 1952. Då Fleming och Blanche blev vänner spridda skvaller att de hade en affär, även om Blanche insisterade på att det var först efter ett år och efter att Ann började en affär med arbetsledaren Hugh Gaitskell, att hon käände sig fri att böja sig för denna ”helt underbara” man.

Under tiden blev Ann emellertid alltmer avundsjuk. Medan Fleming var borta från Goldeneye såg Blanche efter huset och organiserade i stor utsträckning det premiärminister Anthony Edens och hans hustru berömd besök på höjden av Suez-krisen år 1956, vilket gjorde platsen mer välkomnande genom att plantera blommor i trädgården. Ann, vid återkomsten, rev upp de ”fula buskarna” och slängde dem i havet. Till en besökande vän pekade hon på Blanches gods och sa: ”Till vänster är huset som tillhör Ians jamaikanska fru. Du kan se, men det kan jag inte. ”

När deras förhållande utvecklades besökte Blanche Fleming efter att morgonens skrivande var färdig och han blev en vanlig besökare på Bolt och gav henne en bra samling jamaicanska tryck. Som ett ”tack” -tillfälle gav hon Fleming ett träfiskeciracle, som han kallade ”Octopussy”.

Blanche var för övrigt fyra år yngre än Ian men ändå lyckades hon överleva Bond-skaparen med 54 år.

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar