torsdag, september 19, 2024

No Time To Die (Bond 25)

Norge kan vara inspelningsplatsen för Bond 25!

Nyheten kom säkert som en blixt från klar himmel och satte alla norskar med kaffet-/teet i halsen när dom läste Bergens Tidende igår (4:e december) att Norge kan få James Bond till sig.

Bergens Tidende är den som droppade den stora överraskningen/skrällen med att skriva att Norge kan mycket väl vara inspelningsplatsen för Bond 25 (2020), då det norska incitamentsprogrammet hade fått in omkring 11 ansökningar för olika filmatiseringar/projekt. I den här högen fanns den mytomspunna titeln B25.

Om man filmar en internationel stor film i Norge ger det norska filminstitutet ger 25 procents konstnadsbidrag för detta. Alla ansökningar gick ut den 27 november, man har nu utökat produktionsbudgeten till 75 miljoner kronor (8,8 miljoner dollar) kan avdragas.

Jag kan förstå att dom allra flesta i vårt kära grannland håller ett par extra fingrar/tummar att detta ska inträffa och bli inspelningsplats för 007. Där i bland Oslos filmkommissinär Adrian Mitchell som sade följande till tidningen:

”Jag kan bekräfta att vi har varit i kontakt med representanter för den kommande James Bond-filmen och att de vill spela in i Norge.”

Lämna ett svar