torsdag, september 19, 2024

James Bond

Distributionsavtal mellan Annapurna och MGM men inte för Bond

Metro-Goldwyn-Mayer
Filmbolaget MGM (”Metro-Goldwyn-Mayer”) har inte haft det lätt dom senaste åren.

MGM har ingått ett distributionspartnerskap tillsammans med Annapurna för lanseringar av filmer i USA och Kanada, eftersom MGM förlorat sin egen distributionsarm vid deras otaliga rekonstruktioner och omorganisationer.

Nu trodde dom allra flesta Bond–fantaster runt om i världen att MGM hade hittat en möjlig partner att finasiera nästa James Bond film med men dessvärre handlar detta inte om “Bond 25”. Likväl håller de ansvariga inom filmbolaget sina ögon öppna på alla fronter om hitta en lämplig partner. Då framtida samarbetat ska avverka “Bond 25” finasiera detta nationellt och internationellt samtidigt som MGM har sagt: ”vid ett senasre tillfälle.“ ”Bond 25” kommer ha sin release i USA den 9 november 2019, samtidigt som rapporterats att Daniel Craig återvänder i rollen som James Bond, har inga nyheter släpps om vem MGM kommer att samarbeta med på filmen.

MGMs ordförande och verställande direktör hade detta och säga till journalisterna om dessa glädjande nyheterna: – “Vi kan inte vara mer gladare över starten med vårt nya partnerskap och ser fram emot att arbeta med Megan och den otroligt starka ledningsgruppen som hon har byggt upp. MGM har framgångsrikt vuxit sin verksamhet under den senaste sju åren, men vi har varit beroende av våran samarbets produktionspartner för teatern frisätta våra filmer.  Tid har nu kommit för att MGM ska återfå kontrollen över sitt eget öde och återvända till den amerikanska teatralfördelningen. Denna effektiva distributionsmodell gör det möjligt för oss att behålla mer distributionsrättigheter till våra filmutgåvor och skapa ytterligare intäktsmöjligheter för MGM.

Annapurnas vd och grundare Megan Ellison som startade företaget 2011, sade följande: – “Vi är glada att utöka vår relation med Gary och hela MGM teamet. MGMs framstående arv och filmbibliotek har gjort dem till en pelare i branschen och jag kunde inte vara mer stolt och säker på vårt teams förmåga att samarbeta om distributionen av deras kommande projekt.

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar