torsdag, september 19, 2024

James Bond

Jackman var aldrig i närheten vara kandidat till Bond rollen

477px_hugh-jackman
Visst hade Hugh Jackman passat som James Bond om man tittar på bilden?

Vi har vant oss vid det här laget att läsa i media världen över över personer som tidvis säger att dom var nära rollen som James Bond. Av flera anledningar brukar det inte gå i slutet för huvudpersonen.

Den senaste personen att komma ut med att han var nära rollen som James Bond är Hugh Jackman som berättade om ett citat i en intervju med Varietyom hela sin skådespelar karriär i stort. Som slog på den stora trumman och tryckte en långläsning om detta:

– ”Jag skulle göra ’X–Men 2’ och ett samtal kom ifrån min agent som frågade om jag var intresserad av Bond,“ samtidigt som Hugh dyker ner i en tallrik med lax. ”Jag kände just i den stunden att manuset hade blivit helt otroligt och galet, så jag kände att dom behövde bli mer resolutare och mer äkta. Och gensvaret var: ’Åh, det kan du inte säga. Du måste bara logga in’ Jag var också oroad att välja mellan X–Men och Bond, jag skulle inte ha ha tid att göra olika saker.

De breda medierna snappade upp detta och flera försäljningsställen sprang uttröttligt på storyn och hävdade att Hugh Jackman tackade nej till rollen som James Bond. Det gjorde han inte. Han var inte ens inbjuden till ett möte.

Utan några kunskaper om hur Bond rollen tilldelas, det är några detaljer i Jackmans citat som visar att han aldrig var nära. För det första, det var hans agent som informerade honom om att Brosnan hade just lämnat och rollen var ledig och skulle han vara intresserad och göra ett närmande? För det andra, var hans agent som läste om situationen helt fel. Efter Craig blivit castad, han var intimt involverad i den kreativa processen och omarbetningen av franchisen, som ledde till att han samproducerar kredit på SPECTRE. Det är långt ifrån “du får inget ord”.

Alla långdragna supportrar kan veta det att uínte är just EON Productions som castar rollen. Den andra 50% intressenten, MGM, måste också hålla med. Efter en serie möten hölls med potentiella kandidater (som Hugh Jackman inte var inkluderad), Barbara Broccoli visste hon ville ha Daniel Craig skulle ta över. Men Craig var fortfarande tvungen att genomgå skärmtestningar – tillsammans med två andra backup kandidater – för att bevisa poängen för ett skeptisk MGM (och även Sony Pictures i den här fallet eftersom de samfinansierade filmen).

För någons tillkänna, om Craig hade tackat nej till rollen hade det sannolikt gått till antingen Henry Cavill eller Sam Worthington, båda skärmtestade omkring samma gång som Craig i slutfasen. Cavill var det föredragna valet hos regissören Martin Campbell men blev ansedd för att vara för ung endast 22 år gammal.

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar