torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Burt Reynolds som var tilltänkt som 007 är nu död!

Han en av USAs allra största200_reynoldsburt1 skådespelare Burt Reynolds som var en het kandidat att spela James Bond 1969, har nu somnat in för sista gången i en ålder på 82 år.

Burt Reynolds erbjöds rollen som James Bond till 1969 års ”On Her Majesty’s Secret Service”. Han berättade i en intervju 2004, ”Dom erbjöd mig Bond. Det var när Sean Connery gav dem mycket problem, du vet, saker, så dom sade (till Sean) ’till helvete med dig.’”

Vid den tiden tyckte jag verkligen, och med rätt så, var Connery fantastisk i rollen och den som gjorde det skulle bli dödad. En gång i taget, när jag måste skicka underhållsbidrag, jag ångrar det beslutet. Jag skulle vara så rik och troligen bo i England med en brittisk accent.

Man kunde ju anta att Burt Reynolds var ekonomisk oberoende efter alla pengar han tjänat in i sin långa karriär som skådespelare under flera år, men inte riktigt. Han gick personligen i konkurs 1996 efter flera års extravagant livsstil, och en snårig skilsmässa från Loni Anderson och diverse misslyckanden med investeringar i vissa restaurangskedjor i Florida.

Men för tre år sedan pratade Reynolds återigen om missade chansen till rollen som 007. ”Jag tycker att Sean Connery var jätte bra,” sa han, ”men jag trodde ingen annan var nära vad jag tycker att karaktären ska vara. Roger Moore var den killen – jag menar Roger växte upp och visste hur man beställde en martini, och jag vet inte skillnaden mellan en martini och vad som helst, men jag tror att jag kunde ha haft en bra tid med Bond. Jag tror att problemet varit att dem inte har hittat en kille som ballsy nog som en karaktär, men ändå haft en hel del förbindlig och visste hur man hanterar sig själv. Så, som en karaktär, Roger Moore har allt det där, men Roger är en liten bit rengjord och skrubbad, vet du?

Cubby Broccoli fortsatte med att säga, flera år senare, att James Bond ska alltid spelas av en brittisk skådespelare.

Var det tanken på att behöva göra den brytningen som oroade Reynolds?
Jag var inte orolig för det. Jag trodde jag kunde göra det skapligt. Jag har ett bra öra, och jag kan spela många olika saker, och jag var inte orolig för det. Det var inte anledningen. Jag kände bara, att vid det tillfället, jag trodde att det skulle vara ett motstånd från allmänheten. Jag vet inte. Vad i helvete var det med mig? Jag borde ha gjort det.

(Källa: MI6-hq.com)

Lämna ett svar