torsdag, september 19, 2024

Webbplatsen

James Bond Jr finns på Hammarö

Alla filmerna finns samlade i en snygg box. Affischer, böcker och saker gjorda i slöjden trängs med kepsar med 007–loggan. NWT har besökt en James Bond–fantast. Oscar Nygren från Hammarö har fått smeknamnet James Bond Jr.

– Den bästa filmen är From Russia with love, konstaterar 17-årige Oscar Nygren sakligt. Det råder inget som helst tvivel.
– Den har allt. Bond, brudar, skurkar och alla andra ingredienser som en klassisk Bondrulle ska ha, säger han och tar upp en dvd-utgåva av filmen och visar omslaget.

Nu har han samlat Bond-prylar i snart sex år och samlingen växer. Han jobbar med webbsidor åt Sveriges okrönte James Bond – Gunnar Schäfer som öppnat 007-museum i Nybro. Gunnar Schäfer har gjort en bok i ämnet där Oscar Nygren omnämns. Det är också Schäfer som gett honom smeknamnet James Bond Jr. Ett smeknamn Oscar Nygren trivs med.

Intresset för Bond väcktes lite av en slump. Han smygtittade på The World is not enough och fastnade för den stilfulle hjälten. Men varken filmen eller Pierce Brosnan som gestaltar Bond i just den filmen hör till favoriterna.
– Sean Connery är den bäste. Och så gillar jag Daniel Craig. Sämsta filmen är The man with the Golden gun och sämste skådis är Timothy Dalton, fortsätter Oscar Nygren.

VAD TROR DU OM DEN NYA FILMEN?
– Jag har sett trailern och det verkar riktigt bra. Tror det blir super.

(Källa: NWT.se)
(Den här artikeln / intervjun skrevs om mig i samband med att Quantum Of Solace skulle ha premiär här i Sverige).

Lämna ett svar