torsdag, september 19, 2024

James Bond

007museum för bilarna öppnar i United Kingdom

Om du vill se original bilarna + några äkta saker från filmerna ska du åka till Lake District i Storbritannien. Ett nytt museum öppnar där.

Ett helt nytt James Bond Museum kommer och öppnas den 5:e April 2009 i Lake District i Storbritannien. Detta museum kommer inte och vara så att du kan se original gadgets från filmerna utan alla bilarna som användes under alla 21:e filmer om 007. Ägaren till detta museum och utställningen är Peter Nelson, han har varit samlare till 007 saker mer än 20 år, och har den största samlingen någonsin. Besökarna kommer också få se några av bilarna som har blivit stora klassiker med tiden, som bl.a. Aston Martin och Lotus. Ni minns väl jakten efter General Ourumov på de ryska gatorna i GoldenEye? Just den pansarvagnen James Bond (Pierce Brosnan) kör kan ni även få se på detta nya museum. Samma dag som museumet öppnar, är också en speciell dag att fira för alla ihängande 007-fans Albert R. ”Cubby” Broccoli föddes den 5:e april.

Utöver att du kan gå runt och kika på alla original bilar, kan du då alltid också se riktiga saker ifrån filmerna, som har blivit donerats av filmmakarna och skådespelarna själva, kanske bara vara generösa till Nelsons stora arbete med museumet. En sak som kommer och få upp ögonen på besökarna är säkert riktiga Colibri Golden Gun, samt många gadgets från Q. De bilarna som ställs ut på museumet är aldrig blivit skådats av allmänheten som år utgöra museumet hörnsten.

Nelson äger sedan tidigare också museumet Cars of the Stars Motor i stan, men eftersom det nuvarande museet är för litet för att hysa hans stora samling av Bond bilar det skulle vara ett nytt museum i närheten.

”Detta kommer och bli ett museum tillägnat fansen av 007 säger Nelson, som var en skolpojke när han först läste böckerna av Ian Fleming och blev senare fantast sjäv i filmerna. ”Liksom många andra har jag vuxit upp med James Bond och dess fantastiska att franchiseavtal fortsätter i mycket goda händer av Flemings familj, Barbara Broccoli, Michael Wilson och familj”, säger Nelson.

Men Nelson har haft sina problem att bygga en sådan stor attraktion, nämligen det stora kostnaden för projektet. Vid en tid när Nelson tänkte sälja hela samlingen och gjorde ett Christies, men vid närmare eftertanke han ansåg att det vore synd att dela upp samlingen upp eftersom det är en stor historisk och kulturell betydelse.

”Fans av Bond kommer att vilja se den här samlingen i sin helhet” säger Nelson. Och han har sett till att museet har kompletterats med en standard som kommer att imponera på besökarna och även bidra till att främja de filmer och böcker. ”Nya Bond böcker har skrivits, men du kan helt enkelt inte lika Fleming: han var en enastående författare”, säger Nelson.

Han uppger att han är en stor beundrare av det arbete som utförs av Cubby Broccoli som han platsar som ett geni i hans förmåga att hitta och attrahera de allra bästa skådespelarna och team för filmer. ”Det mest häpnadsväckande är att Barbara Broccoli och Michael Wilson har kunnat bedriva Cubby′s superb arv extremt bra, vilket inte var så lätt.”

Museumet kommer dock och vara öppet en viss tid under 100 års minnet av Albert R. ”Cubby”” Broccoli.

Lämna ett svar