torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Pierce Brosnan 56 år + lite till

JAMESBOND007.nu för gratulera tre stycken herrar till deras födelsedagar.

JAMESBOND007.nu får gratulera tre kända James Bond personer de är: Joseph Wiseman 91 år och John Glen 77 år den 15 maj, Pierce Brosan 56 år den 16 maj. Om vi börjar med den äldsta av de här tre herrarna hittar vi Joseph Wiseman vars roll Dr. No 1962 gjorde han känd över en hel värld bara över en natt. Efter Dr. No kunde vi bland annat se Wiseman i en rad filmer och tv-serier MacGyver och Magnum. P.I.. Joseph har inte gjort något framträdande i filmbranschen sedan 1996. John Glen gjorde sitt första framträdande James Bond serien var i On Her Majesty′s Secret Service (1969) som Regissör 2nd unit och klippare.

On Her Majesty′s Secret Service blev vad kan man kalla det ett litet fiasko, eftersom grundstenen i filmerna hade hoppat av skutan och lämnat rodret över till George Lazenby som inte var nog bra skådespelare, Lazenby hade endast varit med i få tal reklam-filmer och varit bil försäljare hemma i Australien. För John Glen blev det början på en ny karriär och berömmelse. Sedermera regisserade Glen alla 80-talets filmer och 1979 Moonraker, han är i stort sätt den enda person som har regisserat mer än två filmer. Just John Glen är min stora favorit bland alla regissörer.

– ”Jag har alltid sett det på avstånd så att i helgat hallar var … verkligen en ära,” Hela började när Pierce var 10 år gammal tog hans styvfar med honom till biografen i London för att se på Goldfinger, filmen gjorde ett gott intryck på den unga Brosnan. I The Goldfinger Phenomenonsade Brosan att var just Goldfinger som gjorde honom så intresserad på att bli skådespelare i vuxen livet. Innan skådespelar yrket kom in i hans liv var han tecknare och taxi chaufför. Var en kollega som lyckades få honom med på en teater. Till en början fick han vara med i tv-serier, var först i Nomades (1986) hans första icke tv-serie. Pierce blev mest förknippad med rollen i Remington Steele på 1980-talet. 1987 skrev medierna om att Brosnan hade skrivit ett hemligt kontrakt med Albert R. Broccoli om att spela James bond i nästa Bond äventyr, Brosnan var på sitt gladaste humör men det fick ett tragiskt slut. Brosnans tidigare arbetsgivare tog dock upp tv-serien Remington Steele på nytt igen och han fick ändå tacka nej till rollen. Dröjde endast 8 år innan Brosnan kom i kontakt med Eon Productions och MGM på nytt igen.

Tyvärr kunde inte Cassandra Harris Pierce hustru se på när hennes make spelade rollen som agent 007. Harris avled ganska hastigt 28 december 1991 av cancer i äggleden. När Eon productions och Metro-Goldwyn-Mayer återupp tog 007-serien på nytt igen efter juridiska bråket om tv-rättigheterna, stod man där utan någon James Bond. Hölls omröstningar var som helst om vem folket ville se i rollen som den gentlemanna agenten 007 och lite förvånande vann Mr. Brosnan nästan alla omröstningar. GoldenEye (1995) blev en stor succè med Brosnan och hans tre efterföljande filmer blev också stora succèer. 2006 kunde man läsa i engelska och svenska medier att Pierce Brosnan fick kasta in handduken för sista gången att släppa fram Daniel Craig i rollen som 007.

Stort grattis på er tre herrar på eran födelsedagar.

Lämna ett svar