Det börjar nu äntligen bli lite ljus i den långa tunneln för James Bondserien igen.

Både Agent007.nu och MI6-hq.com har meddelat på sina hemsidor idag att Michael G. Wilson har blivit intervjuad av IGN angående hur det kommer och gå för James Bondserien i fortsättningen. Michael hoppas att inspelningen och produktionen av Bond 23 ska komma igång lite på allvar under 2011. Samtidigt så hoppas EON att regissören Sam Mendes ska finnas kvar hos dem när inspelningen börjar och dra ihop sig.

Michael G. Wilsons son David Wilson hade också blivit intervjuad och säger så här till hemsidan. David berättade också om dom två kommande Bondspelen som kommer nu i november 2010.

– ”Vi är i ett vänteläge för att se vad som händer med studion”, sa Wilson.
– ”Vi stöder dem – vi har haft en lång relation under lång tid och det är verkligen viktigt för oss att komma igång igen. De har bara att reda ut sina ekonomiska problem”.

När man manade till ett startdatum, visade Wilson;
– ”De har en plan som går framåt, och förhoppningsvis kommer allt att gå att planera och vi hoppas kunna vara i sånd nästa år att starta filmen igen”.

Och som för ett manus, verkar det som historien har gått orörd en stund, med producenten släppa:
– ”Manuset har varit under utveckling en tid. Vi börjar ofta skript ungefär ett år innan pre-produktionen har påbörjats. Så skriptet har varit under utveckling men det har stannat upp för närvarande”.

Slutligen ställde Wilson till sängs den senaste tidens spekulationer om regissören Sam Mendes delaktighet och tillade:
– ”Ja, han är väldigt glad över att göra denna film – och det är en fråga om timing alltför. Han är en het regissör, och det finns en risk att han skulle få gå och arbeta med något annat så vi måste ha tålamod och optimistisk”.