Det börjar bli lite ljus i den långa tunneln tillslut för nästa film som är i ordningen Bond 23.

Nu idag är det flera James Bond–sidor som rapporterar om att nästa Bond äventyr ”Bond 23” kan komma under 2012 när filmserien fyller 50 år. MGM planerar nu för sin konkurs som har varit planerad för dem nu ganska länge. Företaget Spyglass är det som ska ta över delar utav det nu konkurshotade Metro–Goldwyn–Mayer, MGM nobbade faktiskt ett bud från Lions Gate Entertainment Corp och miljardären Carl Icahn. Sedan är den stora frågan om MGM kan disbutera Bond 23 överhuvudtaget, rättigheterna kanske köps av dem andra stora bolagen som Warner Bros, Columbia Pictures, 24th Century Fox och Paramount.

Fr.o.m. 2012 så ska James Bondfilmerna komma vartannat år som dem har gjort tidigare med start i november, sade MGM. Det syftar till att äga 50 procent av Bond 23, kommer ut samma år, med en jämlik partner att betala hela produktionskostnaden, sa det. Senare Bond–filmer helt skulle ägas och finansieras av MGM, sade företaget. Innan man börjar med Bond 23 så ska filmerna om The Hobbit komma först tydligen. Sony distribuerar de två senaste James Bond utflykter enligt den överenskommelse som nåtts när bolaget var en del av det konsortium som tog över MGM 2005. De äger nu en 14% av aktierna. Sony har gjort det offentligt att de skulle älska att vara med igen, men det ser ut som en budgivning krig mellan rivaliserande distributörer kommer att äga rum innan Bond 23 är officiellt grön–lit.

2012 markerar 50–årsdagen av EON Productions serie James Bond–filmer. Det skulle vara första gången en Bond–film har släppts i en tolvmånadersperiod som avslutades i ”2” sedan debuten i ”Dr No” 1962. Förutsatt Daniel Craig hedrar hans kontrakt för en tredje film skulle det vara också den längsta klyftan mellan Bond filmer utan en förändring i huvudrollen.