torsdag, september 19, 2024

Bond Style

Luftpistolen från FRWL affischen såld

Pistolen som bars utav Sean Connery på affischen till From Russia With Love är nu såld.

På alla PR–bilder som togs inför premiären av From Russia With Love (1963) så bar Sean Connery en luftpistol som nu har blivit såld på en auktion i London till ett riktigt högt pris. Pistolen såldes för 277.250 pund och i svenska kronor blir det ca 3.044.000 kr. Den tillverkades av det numera ökända bolaget Walthers, som har fått vara med i dem samtliga James Bondfilmerna.

Ingen ville riktigt tro på den här auktionsfirmanan i London att den kända luftpistolen skulle gå under klubban tio gånger än det då beräknade beloppet. Det var mycket överraskande, då ser man hur James Bond intresset verkligen är ute i världen fortfarande. Den gyllene pistolen från filmen The Man With The Golden Gun såldes också på auktionen.

Om ni kommer ihåg hur mycket Aston Martin DB5:an från Goldfinger egentligen gick under så kan ni ju förstå att detta var bara lite små pengar jämfört med bilen. Ändå är det bevisat i allra högsta grad att Bond inspirera och generera stora summor pengar.

Under en och samma auktion försökte man auktionera ut kläder som Christopher Reeves använde i Stålmannen (1984) och Darth Vader kostym, men det gick som sagt inte få bort detta.

Lämna ett svar