torsdag, september 19, 2024

James Bond

Mesta regissörren John Glen 79 år!

John Glen har varit involverad av James Bond–serien under större delen av 1980–talet och nu fyller han 79 år.

Jag får gratulera John Glen på hans 79 års dag idag. John introducerades för första gången i Bondserien var i George Lazenbys hittills första och sista film, här arbetade John både som klippare och Regissör för 2nd unit. 8år senare (1977) gjorde John om samma procedur som klippare och regissör fast för 2nd unit, men i Moonraker var han bara klippare. 1981 års film For Your Eyes Only fick tillslut John Glen får regissera sin riktiga film.

Om ni har tänkt på det så i alla filmer som han har regiserat har han alltid haft en duva någonstans i filmerna, när James Bond har klättrat i berg eller ner från byggnader så kommer duvan ur sitt bo vett skrämd och flyger vad den orkar. Riktigt bra signum för John Glens James Bond–filmer. Han gjorde alla 80–talets filmer och den sista blev inte direkt den populäraste Licence To Kill, men John har ändå en merit–lista som heter duga.

Förutom har varit aktiv inom filmbranschen kunde han 2001 titulera sig författare till boken For My Eyes Only: My Life with James Bond.

Jag får även gratulera en person som skulle ha fyllt 93 år om han vore i livet, den personen som det handlar om är Joseph Wiseman, men han avled för 2 år sedan ungefär. Joseph kommer för alltid i våra minnen vara förknippad med rollen som Dr. No i samma film från 1962.

Lämna ett svar