torsdag, september 19, 2024

James Bond

Tråkig nyhet: Marvin Hamlisch är död!

James Bondvärlden har nu fått ett mycket tråkigt besked nämligen att Marvin Hamlisch är död.

Det är websidan Commanderbond.net som skriver på sin Twitter den oerhört tråkiga nyheten om att kompositören Marvin Hamlisch har avlidit i en ålder av 68 år. Marvin kollapsade efter en tids sjukdom, detta meddelande hans familj.

Marvin fick ta över rollen som kompositör efter John Barry till filmen “The Spy Who Loved Me” (1977), enligt mig så lyckades han verkligen med att tonsätta musiken till TSWLM.

Under sina 4 decennier som populär och omtyckt kompositör och dirigent vann Hamlisch ingen mindre än: tre Oscars, fyra Grammis, fyra Emmys, en Tony och tre Golden Globe.  Man kan inte än att hylla mannen som fick hoppa in istället för John Barry till 1977 års stora storfilm. Den odödliga men kanske om vi säger så här istället: den tidslösa titelmelodin till samma film Nobody Does It Better. Som sjöngs utav Carly Simon. Den gjordes av Marvin och hans dåvarande fru Carole Bayer Sager.

Låten blev för övrigt nominerad till en Oscar men föll lite olyckligtvis på målsnöret och fick se se besegras av ”You Light Up My Life”.

Lämna ett svar