fredag, augusti 30, 2024

Bond 26

Christopher Nolan säger ett definitivt kanske för regissera Bond 26

Går inte och räkna riktigt hur många gånger pressen skrivit spaltmeter om den stora James Bond fantasten i Christopher Nolan inför varje Bond-film de senaste åren och återigen inget undantag när Christopher har lanserat sin senaste biorulle ”Oppenheimer”. Skulle inte ha något emot och regissera nya erans James Bond på vita duken.

Christopher Nolan var gäst i podcasten ”Happy Sad Confused Podcast” där programledaren Josh Horowitz frågade honom: ”Senaste gången sa du: När de behöver mig, när tiden är mogen, bra! Om inte, vet du, du har varit väldigt diplomatisk om det.

Inte diplomatisk, ärlig om det”, sa Nolan. ”Jag älskar de här filmerna. Påverkan av dem på min filmografi är pinsamt uppenbar. Det finns inga försök att dra sig ifrån det. Jag älskar filmerna. Det skulle vara ett fantastiskt privilegium att göra en. Samtidigt, när du tar dig an en sådan karaktär, eller du arbetar inom en viss uppsättning begränsningar, och så måste du ha rätt attityd för att uttrycka dig i det rätta livet och verkligen vilja uttrycka det som du kan och vill uttrycka det rätt i livet. Roa in i något inom lämpliga begränsningar. Du skulle aldrig vilja ta på dig något sådant och göra det fel. Det är ungefär samma ansvar som jag kände att jag tog på Batman.”

”Jag kan tänka mig att du skulle vilja vara med och casta din Bond,” följde Horowitz upp.

Tja, allt… Du skulle inte vilja ta på dig en film som inte är helt engagerad i vad du kan ta till bordet kreativt,” svarade Nolan. ”Så, som författare, casting, vet du allt – hela paketet. Jag står fast vid mitt tidigare svar som är att du måste vara verkligen behövd och verkligen önskad när det gäller helheten av vad du kan tillföra karaktären, annars är jag väldigt glad över att vara först i kön för att se vad de än gör.”

Under största delen av 007-franchisen har filmerna varit i producenternas järnhänder och väl kontrollerade sådana med fram till nyligen hade Bond regissörer väldigt lite kreativ kontroll än vanligt. Just detta har sedan 2008 års film ”Quantum Of Solace” lättat på snöret när Marc Forster fick ta in några av sitt team däribland MK12 för titelsekvensen som i sin tur avlägsnade seriens stamgäster. Vid inspelningarna för ”Skyfall” och ”SPECTRE” kavlade Sam Mendes upp ärmarna och beordrade ännu mer kreativt beslutsfattande något han fick.
Det här med att producenterna Barbara Broccoli och Michael G. Wilson som gav regissörer mer makt fick ju man göra en rejäl U-sväng kring detta när man anställde Danny Boyle som i sin tur tog med sin manusförfattare i John Hodge. Samarbetet och projektet sinsemellan övergavs på grund av ”kreativa skillnader” och därefter kom Cary Fukunaga med fallskärm i en inspelning som var lite kaos som senare blev ”No Time To Die” efter att 16 miljoner dollar hade skrivits av på Danny Boyles övergivna vision. Med tanke på den senaste tidens erfarenhet av att producenterna inte är i linje med sin regissör, är det kanske osannolikt att någon skulle få fritt spelrum över manus, rollbesättning och andra aspekter av ett centralt ”reboot”-bidrag som någon av Nolans storlek skulle kräva.

Ska bli oerhört spännande och hur Bond 26 kan komma och bli och hur mycket kreativ beslutsfattande den kommande regissören kommer och få utav producenterna med NTTD produktion i bakhuvudet.

James Bond Will Return…