måndag, september 16, 2024

Bond Style

Ta gärna emot nya Agent007.nu!

Om ni inte har märkt något så har Sveriges populäraste och äldsta sajt om James Bond Agent007.nu fått sig en rejäl renovering och en helt ny utseende som lanserades i veckan för allmänheten.

Agent007.nu har sett ut exakt samma sedan den lanserades på nätet för första gången 20 maj 1997 och skapades av Östersundsbon Thomas Drugg som har haft ett stort intresse för James Bond sedan 80-talet i stort sätt efter sett första filmen Moonraker 1979 och har sedan sidan lanserats försett oss svenskar med nyttig information kring filmerna, Bonds skapare Ian Fleming och matiga nyheter kring det mesta om agenten t.ex.
Men allteftersom webben har blivit modernare blev sidan föråldrad med dessa nya webbläsare plus att man numera surfar med mobilen och sina läsplattor där hemma, så hade det tagit mycket tid och göra om sidan helt från grunden och Thomas har inte så mycket tid som förut för detta. Därför tog en person på sig att helt bakom Thomas vetskap göra om sidan helt från grunden nu i WordPress och en hel del kod i bakgrunden för göra det lite bättre.

Hemliga projektet påbörjades 2020 för en liten grupp inblandade kring nya Agent007.nu som har känt varandra via sajtens diskussionsforumet Casino Royale sedan Daniel Craigs intåg som 007 t.ex.. Varav jag (undertecknad) höll ständigt koll på hur sajten växte fram och kom med bra input och även var väldigt engagerad i detta.

Det mesta är sig likt jämfört med gamla sajten med texter även om Oscar ”Larre” Larsson inte ville riktigt ändra något i texterna Thomas hade men några rader fick sig lite ändring på här och var. Nya Agent007.nu har en röd tråd så att säga då den har lite av utseendet som den gamla fast nu med modernare touch med den klassiska Bond-vinjetten som ändras i bakgrunden för varje sida men även också den röda färgen högst upp på sidan.

Finns den gamla sidan fortfarande kvar?
Ja, det finns den det behöver man inte bekymra sig över om man vill vara nostalgisk och minnas den sajten som gjorde ens intresse för James Bond starkare.

Några slutord ifrån mig är; stort grattis Thomas till den nya sajten jag hoppas den kommer finnas på webben lika länge som den klassiska versionen gjorde och mycket glad över man varit ”involverad” i det här hemliga projektet som avslöjades för Thomas förra året bara dagar innan julafton.

Länk: www.agent007.nu.