måndag, september 16, 2024

Spel

Klassiska Bond-spelet GoldenEye gör comeback!

För alla James Bond fans där ute som gillade det klassiska och omåttligt populära GoldenEye till Nintendo 64 kan nu se fram emot samma spel fast till Nintendo Switch och Xbox.

Pierce Brosnans inträde i James Bond världen med GoldenEye (1995) satte också på något sätt startskottet för en ny typ av fans också skapandet av det odödliga spelet med samma namn till spelkonsolen Nintendo 64. Nu ungefär 25 år senare kommer man göra ny version av spelet i 4k till Nintendo Switch och Xbox något som många spel entusiaster världen över ser fram emot och få komma in i James Bond miljöerna igen. Samtidigt med nya versionen kommer också funktionen med online support för dess multiplayer.

Var i januari i år som de första glimtarna ploppade upp för första gången efter en läcka inifrån som gjorde att fansen började få upp hoppet och få ny version av spelet och nu kom själva tillkännagivandet från Nintendo Direct och bekräftats för just nämnda Nintendo Switch och Xbox Game Pass.

GoldenEye 007 släpptes i augusti 1997 för Nintendo 64 och baserat på filmen från 1995. GoldenEye 007 var en milstolpe i videospelens historia och satte en ny standard för branschen och anses vara ett av de bästa spelen i FPS (First Person Shooter) genren hittills, och det bästa James Bond-spelet som någonsin gjorts, även 25 år efter lanseringen.

GoldenEye 007 var det tredje mest sålda Nintendo 64-spelet genom tiderna och ett av de mest inflytelserika och mest framstående i first-person shooter-genren, vilket banade väg för moderna franchisespel som Call of Duty och Halo.

Fortfarande inget släppdatum, den nya versionen av GoldenEye bör komma snart för Nintendo Switch, Xbox och PC.