måndag, september 16, 2024

James Bond

Bond bekante Paul Haggis gripits i Italien för våldtäkt

(C) Amy Sussman/REX/Shutterstock

Manusförfattaren Paul Haggis som varit med och gjort två Bond-filmer som Casino Royale (2006) och Quantum Of Solace (2008) har nu gripits i södra delarna av Italien av italiensk polis misstänkt för och förgripit sig sexuellt på en kvinna under två dagar.

Paul Haggis befinner sig i Italien för medverka på en filmfestival som går av stapeln i landet vid regionen Brindisi men greps av polisen under söndagen (19:e juni 2022) efter en ung utländsk kvinna slagit larm till polisen att hon blivit sexuellt utnyttjad av den Oscar belönade manusförfattaren under två dagar.

Var personalen på en flygplats som hittade den här kvinnan och tog således hand om henne och tog med henne till lokala polisstationen där hon fick uppge sin berättelse och därefter fick också uppsöka läkarvård efter vad hon har gått igenom. Flygplatspersonalen uppgav att kvinnan uppträdde något ”förvirrat” och väldigt upprivet tillstånd. Paul Haggis ska utfört allt detta utan något samtycke från den här unga kvinnan där hon var tvungen och utföra och göra det ena efter det andra med Paul.

Priya Chaudhry (Pauls advokat) säger i en kommentar att hon inte får kommentera eller uttala sig något närmare kring eventuella bevisning i detta men säger vidare:
– ”Jag är säker på att alla anklagelser mot mister Haggis kommer att läggas ned. Han är fullständigt oskyldig och villig att samarbeta med myndigheterna så att sanningen snabbt kommer fram”.

Samtidigt direkt efter nyheten briserade om anklagelserna kring Paul Haggis valde arrangörerna bakom filmfestivalen Allora Fest att plocka bort alla Pauls filmer och olika programpunkter där han skulle ha medverkat.