måndag, september 16, 2024

Skådespelare

Oviss framtid för Naomie Harris som Eve Moneypenny

Naomie Harris som spelat karaktären Eve Moneypenny sedan ”Skyfall” (2012) vet inte riktigt hur det ser ut för henne i nästa James Bond-film om hon får komma tillbaka och precisera rollen eller om producenterna tar in en annan person för rollen när en ny person är James Bond.

Hur som helst så svarade Naomie Harris på ett par frågor hos facktidningen Variety nyligen:
På frågan om vi får se en svart eller till och med en kvinnlig 007, svarade Harris diplomatiskt och möjligen övat på svaret sedan innan. ”Jag tycker bara att det är tråkigt att vi fokuserar på sex och vi fokuserar på Bonds färg”, säger hon. ”För att jag tycker att det är den minst intressanta delen av Bond.

Jag tror att det vi vill är att en Bond ska ha alla de egenskaper som vi förknippar med Bond, och det gör oss glada att se en Bond-film. Och jag tror att det betyder mer än färg, mer än kön. Så jag är helt öppen för hur Bond ser ut [och] låter som. Jag vill bara ha en Bond som är den ultimata Bond på samma sätt som Daniel var.

Med Craig som lämnar franchisen för gott – och Bond själv lämnade under svåra omständigheter vid filmens slut – har ödet för hans skådespelare, inklusive Harris, Ralph Fiennes som M och Ben Whishaw som Q, ännu inte bekräftats. Finns det en chans att de kommer tillbaka till franchisen med en ny Bond?

Jag vet verkligen inte,” säger Harris. ”Jag vet verkligen inte. Jag vet inte vilken riktning de ska gå i. Jag är fascinerad av att se, efter att ha lämnat saker där de lämnats, jag är så exalterad över att se vart de tar det. Men jag vet inte om jag skulle vara med.