torsdag, september 19, 2024

James Bond

Ny spion thriller serie med Henry Cavill

Den alltid omskrivna James Bond kandidaten Henry Cavill kommer nu med en egen spion thriller serie regisserad av Matthew Vaughn.

Skådespelaren Henry Cavill som var nära att få rollen som James Bond 2005 men förlorade mot Daniel Craig, kommer nu medverka i en alldeles egen spionfranchise som regisseras av Matthew Vaughn.

Matthew Vaughn som också han kandiderade för en post till Casino Royale då som regissör förlorade till Martin Campbells fördel. ”Jag regisserade nästan (den)”, erkände han 2019. Och jag fick inte chansen, men du vet, om du inte kan slå dem, gå med dem eller om du inte kan gå med dem , slå dem, oavsett uttrycket.

Spion serien som fått namnet ”Argylle” är beräknad att börja filmas runt om i Euopa nästa månad och med en enastående rollista: Sam Rockwell, Bryce Dallas Howard, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, John Cena, Samuel L. Jackson och Dua Lipa – som också kommer att skriva och uppträda titellåten.

Filmen, baserad på den spionroman Argylle som snart kommer att lanseras från författaren Ellie Conway, följer ”världens största spion” ”Argylle” när han fastnar i ett äventyr med jordklot. Cavill är registrerad för att spela huvudrollen för minst tre filmer.

Vaughn sa: ”När jag läste detta tidiga utkast till manuskript kände jag att det var den mest otroliga och originella spionfranchisen sedan Ian Flemings böcker på 50-talet. Detta kommer att uppfinna spiongenren på nytt.”