torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Brittiska skådespelerskan Helen McCrory har avlidit

Vi har nu nåtts av den tragiska nyheten att den brittiska skådespelerskan Helen McCrory, 52, har avlidit i en ”ung” ålder genom sjukdomen cancer.

Helen McCrory som varit en mycket populär och omtyckt skådespelare vars karriär sträckte sig på via duken och diverse tv-serier nu i 28 år med bl.a. inhopp i två Harry Potter-filmer, kritikerrosade BBC serien ”Peaky Blinders”, Dr. Who men även två filmer tillsammans med Daniel Craig; ”Enduring Love” (2004) och ”Flashbacks of a Cool” (2008).

Helen är nog för oss möjligen känd för sin roll som Clair Dowar MP i Skyfall (2012) som inrikesminister som ska förhöra M, hur saker och ting inte gjorde som det skulle under en säkerhetskris som hotade framtiden för MI6. Hon slapp undan attacken mot Silva med ingripande av Bond och Moneypenny.

Den som bekräftade den tragiska nyheten gällande Helen McCrorys plötsliga bortgång var hennes make skådespelaren Damien Lewis på sitt Twitter konto:

“Jag meddelar med ett trasigt hjärta, efter en heroisk kamp mot cancer,att den vackra och kraftfulla kvinnan Helen McCrory dog lugnt hemma, omgiven av en våg av kärlek från sina vänner och familj. Hon dog när hon levde utan rädsla. Vi älskar henne och vi vet hur tur vi hade att ha henne i våra liv. Det strålade så starkt. Gå nu, lilla, till luften och tack.”

Fakta ruta om Helen McCrory


Namn: Helen Elizabeth McCrory
Född: 17 augusti 1968
Födelsestad: London, England
Stjärntecken: Lejonet
Nationalitet:
Ålder: Hon blev 52 år
Längd: 1,63 cm (5ft 4in)
Roll: Clair Dowar MP
Filmer: Skyfall (2012)

Vila I Frid Helen McCrory!
1968-08-17 – † 2021-04-16