torsdag, september 19, 2024

James Bond

Skådespelaren Paul Ritter har avlidit – 1966-2021

Då har vi på nytt fått beskedet att en skådespelare från serien hastigt och olustigt lämnat oss i evig saknad, skådespelaren Paul Ritter som spelade karaktären Guy Haines i Quantum Of Solace (2008).

Paul Ritter som har mycket imponerad CV med flera kända filmer och tv-serier i sitt bagage som skådespelare som bl.a. innefattar rollen som pappan Martin Goodman i ”Friday Night Dinner” sedan medverkade i den kritikerrosade ”Chernobyl” men också som Eldred Worple i ”Harry Potter och halvblodsprinsen”.

För oss alla James Bond-fans kommer Paul Ritter alltid komma vara förknippad för rollen som Guy Haines i Quantum Of Space från 2008 där han skulle vara en mystisk specialrådgivare till premiärministern.

Han var ”en exceptionellt begåvad skådespelare som kunde spela enormt varierande karaktärer på scenen och vita duken. Han var kraftfullt intelligent, vänlig och väldigt rolig,” sade Paul Ritters agent i en kommentar.

Orsaken till Pauls plötsliga död är en hjärntumör och dog endast vid 54 år gammal stillsamt i hemmet tillsammans med sin älskade familj runt omkring sig. Och efterlämnar sin fru Polly och sönerna Noah och Frank.

Vila I Frid Paul Ritter!
1966-03-05 – † 2021-04-05