torsdag, september 19, 2024

No Time To Die (Bond 25), Produktionsrapporter

Produktionsrapport # 7 – Inspelningen tar vid i Italien

Bilden tagen av användaren Rocco Soranno på Instagram

 

Inspelningen av nästa James Bond äventyret No Time To Die (NTTD) har varit relativt ostört under själva filmandet på plats i England de senaste veckorna (inklusive sydkusten runt och framför ”Isle of Wight” och närheten av Pinewood i Swinley Forest) och i Skottland. Också i Pinewood Studios har tydligen den riktiga MI6 chefen Sir Alex Younger skådespelaren och teamet på filmen borde ha besökts och skurken Rami Malek efter filmandet av hans succé serie ”Mr. Robot” men gick fortfarande med i 007 manskapet) för att fortsätta. Dessa dagar börjar den långa tillkännagivande filmandet i Italien, där 2nd-unit teamet sägs har redan kommit fram till platsen. Sammanlagt förväntas produktionen förbli i Italien till någon gång i mitten på oktober månad.

En bonduppsättning räcker inte

Som det alltid brukar vara i den italienska pressen, så vet vi redan mycket information (rykten) då det är en hel del aktivitet och väl informerande med de lokala filmproducenterna om den snart pågående produktionsprocessen. Dessutom i Matera har det varit så i flera veckor att det har funnits flera filmuppsättningar för B25 filmen byggts (uppemot 32 olika kulisser), du kan gömma dig precis inför invånarna, turister och intresserade och det är inte helt lätt ändå. Eftersom det kommer att bli betydande trafikstörningar i staden Matera under inspelningen, där lokalbefolkningen också ”officiellt” informeras om de planerade händelserna och de tillhörande funktionsnedsättningarna.

Av det vi vet i dagsläget är att i Matera, där förmodligen också PTS:en (Pre-title sequence) till filmen kommer att skapas, där det förmodligen blir någon sorts jakt, en sak som inte är direkt någon överraskning i en James Bond-film. Förhandsrapporterna kring filmens möjliga intrig och de väldigt olika platserna kan Italien även figurera efter PTS – men det finns för närvarande ingen bekräftelse.

Om man ska tro en italiensk källa från Sassilive är den första inspelningen av filmen i gamla stan i Matera blivit uppskjuten från sin planerade datum 26 augusti till den första veckan i september – men det är högst troligt att 2:a unit göra bildupptagningar (filma) och göra detta utanför gamla stan. I vilket fall som helst har man en 400 man stort team varit i Italien nu där i några veckor, 800 statister sägs ha kontaktats direkt för sina planerade skjutdagar av det lokala produktionsföretaget (totalt kommer det att finnas nästan lika många ”extra” i Italien).

En amerikansk kyrkogård

Som det har blivit rapporterat flera gånger tidigare under No Time To Die’s inspelning så har det byggts en amerikansk kyrkogård som bör finnas med bland dessa 32 kulisserna i stan, denna har teamet byggt i flera månader precis utanför gamla stan i närheten av kyrkan Madonna delle VerginiMurgecchia.

© sassilive.it

Ytterligare en kuliss har hamrats och snickrats på i flera veckor i Italien och ska ha fångats på flera otaliga bilder på Instagram och andra sociala medie-kanaler är en kuliss som är avsedd att representera entrén till et hotell, som är uppbyggd temporärt under Piazzetta Pascoli vid Sasso Caveoso. Men den utsikter därifrån kan du mycket möjligt se gamla stan i Matera. Bilderna nedanför har användaren @rocco_soranno publicerat på sitt Instagram konto över hotell kulissen:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

James is coming… #jamesbond25 #007 #set #bond25 #jamesbond #matera #danielcraig #jamesbondlocation #jamesbondset

Ett inlägg delat av Rocco Soranno (@rocco_soranno)

Lyxbilarnas ankomst till landet

Alla invånarna i Italien kommer bevittna en mycket härlig biljakt på gatorna när repliker av Aston Martin DB5, två helt nya Aston Martin Valhalla, en Jaguar F-Type Coupe och två Rolls Royce har blivit upptäckta i Matera, en stor del av historien utgör PTS, varför stuntmen (av CRAIG & Co.) återigen kommer att vara mycket krävande. Även motorcyklar kunde spela en roll i jakten.

Aston Martin DB5 anländer till Italien © sassilive.it

Daniel Craig är schemalagd till att komma till inspelningen i september åtminstone en inspelningsdag den månaden men resten kommer filmas av Craigs stuntman eller så kommer han att filma närbilder i studion. Exakt hur många inspelningsdagar Craig kommer att vara framför kameran när allt kommer till kritan i Italien som inte spelas på plats i Matera är ännu inte känt.

Två tyska tidningar (bl.a. RP Online och Bild Zeitung) rapporterar att den Köln baserade action konstnären HA Schult kommer att ställa ut 1000 av hans skräpskulpturer i Matera den 24 augusti – om allt går som personerna har tänkt sig kan Schult’s skräpskulpturer ses i No Time To Die, bekräfta med säkerhet men du kan inte göra det ännu.

Andra platser och gator i Matera där den italienska pressen tänker skjuta: Via San Giovanni, Palazzo Bernardini, Via Pennino, Piazza San Francesco, Via Bruno Buozzi, Belvedere de Murgia Timone;

Filningar i Italien men också viktig del i Spanien

DÅ det mesta av NTTD’s inspelningar kretsar kring Matera i staden Gravina di Puglia (där det finns många imponerande och historiskt betydelsefulla grottor och arkeologiska utgrävningar – här det officiella uttalandet från stadsregeringen om den planerade inspelningen), i Maratera (på motorvägen 18 , längs västkusten och Maratera, och uppenbarligen också söder om Maratera på Lido I Gabbiani, publicerad av regissören Fukunaga på Instagram) och i turist- och badorten Marina di Pisticci filmning planeras.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Blues

Ett inlägg delat av Cary Fukunaga (@cary_fukunaga)

Man beräknas gå in på sista tredjedelen av inspelningarna till No Time To Die och mycket snart kan vi även få ta del av de första bilderna ifrån filmandet i Matera bl.a. Ingen vet med all säkerhet när den första teaser-trailern över filmen kan tänkas sig komma men finns en del tankar från diverse James Bond fans att denna kan komma på Global James Bond Day den 5 oktober 2019. Det 25:e James Bond-äventyret med den ursprungliga titeln ”No Time To Die” kommer att släppas den 8 april 2020 på svenska biografer. Det är den femte James Bond-filmen med Daniel Craig i huvudrollen, regisserad för första gången av Cary Joji Fukunaga. Manuset skrevs av Neal Purvis & Robert Wade, Scott Z. Burns tillsammans med Cary Joji Fukunaga och Phoebe Waller-Bridge. Michael G. Wilson och Barbara Broccoli (Eon Productions Ltd.) producerar filmen.

Lämna ett svar