torsdag, september 19, 2024

James Bond

Bond bekantingen Scott Walker har avlidit

Den mycket välkända låtskrivaren och producenten Scott Walker har gått ut tiden i en ålder av 76 år. Scott hade också varit med och utförde låten ”Only myself to blame” till 1999s film ”The World Is Not Enough”.

Den här låten ”Only myself to blame” var tänkt som ett alternativ ha i slutet av Bond-filmen men det tyckte emellertid inte regissören Michael Apted var ett bra val, därför flyttades den till sista spåren på filmens OST release

Personerna som gick ut och meddelande Walkers död var hans skivbolag 4AD:
– ”Det är med stor sorg att vi tillkännager Scott Walkers död. Under ett halvt sekel har genusen av den manfödda Noel Scott Engel berikat tusentals liv, först som en tredjedel av The Walker Brothers, och senare som soloartist, producent och kompositör av kompromisslös originalitet. Scott Walker har varit en unik och utmanande titan i spetsen för brittisk musik: djärvt och ifrågasatt, han har producerat verk som vågar utforska mänsklig sårbarhet och det gudlösa mörkret som omger det.

Forne Bond kompositören David Arnold tog till Twitter och sörja bortgången:
– ”Mitt hjärta sjönk som det bara kan göra när du hör något du hoppas inte är sant. Farväl, Scott Walker. Den som någonsin har sjungit eller skrivit, eller strävat efter att vara en konstnär, kommer att uppskatta hur otroligt Viktigt och viktigt Scott var. Han kunde tolka och leverera en sång som ingen annan. Han var orolig och ren och driven och magnifik. Jag var bortom tur lyckades han sjunga en sång som jag hade skrivit med Don Black som jag fortfarande kan tror han gjorde. RIP.

Lämna ett svar