torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Vila i Frid Albert Finney (1936-2019)!

Det är enormt tråkigt och fått det ledsamma nyheten över Albert Finneys bortgång i dag. James Bond världen har förlorat en mycket bra person. Albert blev 82 år gammal. 

Albert Finney föddes 9 maj 1936 i Salford, Greater Manchester i England. Han scen debuterade 1956 och sedan medverkade Albert i flera filmer, Tv-serier under ett sekel. Som många andra var det uppe på den stora teaterscenen som Albert fick inleda sin karriär som en mycket underbar och högt älskad skådespelare.
Om ni vill läsa mer om Albert Finney gå då till hans profil på IMDB.

Albert Finney som spelade rollfiguren Kincade i vad som blev Alberts sista film ”Skyfall” (2012) och under filmens release hade producenten Barbara Broccoli detta och säga om Finneys varma närvaro under inspelningen:

Albert Finney är otrolig; sexig, underbar och förtjusande. Jag tror han kommer bli särskilt hågkommen för den här rollen eftersom hans relation med Bond går tillbaka långt i tiden och han dyker upp i rätt ögonblick. Det är en glädje att ha med honom i en Bond-film eftersom Cubby [Broccoli] ville verkligen arbeta med honom och jag ville såklart arbeta med honom. Han är en legend, en fantastisk skådespelare och helt enkelt rolig, charmig, exceptionell och mycket sexig. Mitt hjärta bultar!

När man fick veta om Finneys bortgång så skickades det ut ett kort pressmeddelande från 007 officiella kanaler med ett litet meddelande av Barbara Broccoli och Michael G. Wilson.

Vi är förkrossade över förlusten av Albert Finney. Det var ett privilegium att jobba med honom och en ära att ha haft honom som en del av vår Bond-familj.

VILA I FRID ALBERT FINNEY!
1936-05-09 – † 2019-02-08

Lämna ett svar