torsdag, september 19, 2024

No Time To Die (Bond 25)

Lite Bond snack med Cary Fukunaga

För en månad sedan blev Cary J. Fukunaga presenterad för hela  världen att han är den nya regissören för Bond 25. Nu har Cary satt sig ner med IndieWire för att prata om hans kopplingar till Bond-serien och mycket mer därtill.

Cary vill helst inte välja en favorit klassisk Bond, men sa att den första filmen han någonsin tittade på var ”Levande Måltavla” (A View To A Kill) med Roger Moore. ”Jag tror inte att du kan välja en men,” sade han, ”för att var och en av dem har tagit sin sak åt det och det är trevligt att ha den skillnaden, det är trevligt att få karaktärsförändringen över tiden.

Det här med att göra en Bondfilm representera en ny genre för Fukunaga att utforska, men dess specificitet är en fördel. ”Under åren har du sett många olika upprepningar, inte bara Bond, men av filmer som har efterliknat det eller kopierat det,” sa han. ”Så jag tror att den spännande delen faktiskt kommer till den ursprungliga källan och att kunna spela i en sandlåda.

Det är en del av varför han gillade att arbeta med specifika genrer under sin karriär. ”Genrer kommer med troper och förväntningar och i den postmoderna eran kan du leverera exakt vad som förväntas av genren, eller du kan försöka vrida det på ett intelligent sätt som undergräver genren men fortfarande är trogen mot det”, sa han . ”Så när du ritar från en viss stil kan du leka med publikens förväntningar medan du fortfarande överraskar dem – och kreativiteten är att begränsningar ofta är bra saker, för när du står inför den överväldigande storheten av kreativ potential , att ha definierade rutter att ta till en historia eller stil är till hjälp för att bestämma hur långt du vill hysa det.

Lämna ett svar