torsdag, september 19, 2024

Skådespelare

Ursula Andress kan inte komma undan från och vara Bond-brud

Det har gått 56 år sedan den schweiziska fotomodellen Ursula Andress gick och blev en storstjärna över en natt när hon gick upp från vattnet i bikini på Jamaica i Dr. No. Nu väljer hon prata om sin upplevelse som den första Bond-bruden och tiden därefter.

Det är Sunday Post som har fått sig en pratstund med Ursula Andress som nu är 82 år gammal, kan tilläggas inte vanligt att hon ger intervjuer på engelska.

Det var ett stort ögonblick för mig,” Ursula Andress återkallade. ”Jag tror att den enkla bikinin gjorde en komplett skillnad i min karriär. Det gjorde mig till en succé jag hade gjort några filmer före då men ingenting hade den påverkan som scenen i Dr. No.”

”Efter att ha varit den första Bond tjejen, hade jag anbud efter anbud och kunde välja ut de roller som var runt.”

Det är ett mysterium. Allt jag gjorde var att bära denna bikinin i Dr. No – inte ens en liten – whooosh! Över natten gjorde jag det. Det gav mig en ekonomiskt oberoende och förändrade mitt liv helt.

Den schweiziska födda Ursula Andress som spelade Honey Ryder i den Bond filmen och då var det en del kontroverser eftersom hennes röst hade blivit dubbad eftersom hennes engelska ansågs inte vara tillräckligt bra.

Det störde mig då, men jag jobbade hårt för att förbättra min engelska för framtida roller och, tittar tillbaka, det gjorde mig förmodligen en tjänst,” sa hon.

Jag har fortfarande en brytning, självklart, och alltid kommer ha, men jag lärde mig att prata engelska ordentligt, och för att vara ärlig, i den filmen handlade det inte om vad bio publiken hörde, det var vad de såg.

Bikinin förstärktes inte bara av en dykarkniv utan också av ett bälte som lånades av några matroser från HMS Troutbridge som var nära inspelningen vid den tiden. Det var ett Royal Navy klädband.

De var väldigt snälla och bältet var den sista slutgiltiga touchen,” sa Ursula. ”Jag behöll bikinin i några år tills jag bestämde mig för att sälja den. Tja, jag kunde inte se mig ha på sig igen så där går du.

Bikinin såldes för £41,125, cirka sju gånger mer än vad Ursula tjänade från sitt uppträdande i filmen.

Lämna ett svar